kvasok na cesto ako pripravit kvasnice kysnute cesto

Ako pripraviť jednoducho kvások z kvasníc

Veľa ľudí má problémy s prípravou kvásku z čerstvých kvasníc. Aj ja som k ním tiež patrila, pokiaľ som sa nenaučila tento jednoduchý postup. Na rozdiel od klasických receptov stačia na výrobu kvásku len kvasnice a cukor, tekutina sa nepridáva.

Veľkou výhodou tohto postupu je, že tekutina môže keď je v nesprávnej teplote (či už príliš studená alebo teplá) kvások zničiť a tak aj celé kysnuté cesto. Tým, že do tohto kvásku tekutina nejde, netreba sa ničoho obávať.

Postup:

  • Kvasnice rozdrobíme do misky.
  • Posypeme ich za 1 PL kryštáľového cukru a pomocou lyžice cukor s rozdrobenými kvasnicami dobre premiešame. Kľudne lyžičku pritlačíme, aby sa cukor ešte lepšie s kvasnicami spojil.
  • Potom misku zakryjeme a necháme ca. 5min. stáť. Pomaly z tejto tuhej zmesy stáva kašovitá konzistencia, až nakoniec tekutina.
  • Keď kvások dosiahne tekutý stav, tak je kvások hotový a môže byť pridaný k ostatným prísadám v ceste.

Základný recept na kysnuté cesto možno nájsť napríklad tu – https://recepis.sk/2019/02/23/zakladne-sladke-kysnute-cesto/

47 komentárov

  1. Pingback: Výborný slivkový kysnutý koláč ako od babičky – Recepis.sk

  2. Pingback: Podplamenník zo zemiakového kysnutého cesta – Recepis.sk

  3. Pingback: Langoše ako od mojej starej mamy – Recepis.sk

  4. Pingback: Základné Pizza cesto – Recepis.sk

  5. Pingback: Vianočná štóla

  6. Pingback: Kysnuté mozzarella jednohubky

  7. Pingback: Mini bagetky plnené cesnakovým krémom a rukolou

  8. Pingback: Liaté kysnuté cesto

  9. Pingback: Jablkový kysnutý koláč s glazúrou

  10. Pingback: Mäkké glazúrované žemličky

  11. Pingback: Nemecké žemličky – recepis.sk

  12. Pingback: Arabský chlieb (pita/baslama) – recepis.sk

  13. Pingback: Zemiakové pagáčiky – recepis.sk

  14. Pingback: Hrnčekové škoricové uzlíky – recepis.sk

  15. Pingback: Nadýchané Brioche plnené vanilkovým krémom – recepis.sk

  16. Pingback: Ruský Pirog plnený hovädzím mäsom – recepis.sk

  17. Pingback: Praclíky s kmínom z Baselu – recepis.sk

  18. Pingback: Parené buchty – recepis.sk

  19. Pingback: Hamburgerové žemle – recepis.sk

  20. Pingback: Kysnutý krémovitý tvarohový koláč – recepis.sk

  21. Pingback: Pizza chlebíčky – recepis.sk

  22. Pingback: Bezmäsité pizza lodičky “börek“ – recepis.sk

  23. Pingback: Domáce croissanty pripravené za noc – recepis.sk

  24. Pingback: Lahodný kysnutý makový koláč s citrónovou polevou – recepis.sk

  25. Pingback: Jednoduchý jablkový koláč ako od babičky – recepis.sk

  26. Pingback: Mäkkučké plnené buchtičky z ovseného mlieka - recepis.sk

  27. Pingback: Fantastického domáce hot dog žemličky (vegan, bez vajec) - recepis.sk

  28. Pingback: Recept na chutnú kysnutú tortu Bienenstich (vegan, bez vajec) - recepis.sk

  29. Pingback: Orechové uzlíky bez dlhého čakania - recepis.sk

  30. Pingback: Kakaová plnka do závinu, ktorá nevytečie - recepis.sk

  31. Pingback: Kysnuté cookies- sušienky, ktoré kysnú cez noc - recepis.sk

  32. Pingback: Parené buchty ako od babky - recepis.sk

  33. Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia

  34. Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia

  35. Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia

  36. Pingback: Krásne vláčne žemličky - recepis.sk - Keď tradície chutia

  37. Pingback: Rebarborový kysnutý koláč s mrveničkou - recepis.sk - Keď tradície chutia

  38. Pingback: Turecký chlieb pide - recepis.sk - Keď tradície chutia

  39. Pingback: Skvelé bylinkové bagetky vyrobené doma - recepis.sk - Keď tradície chutia

  40. Pingback: Domáci chlieb na plnenie- pita - recepis.sk - Keď tradície chutia

  41. Pingback: Focaccia základný recept - recepis.sk - Keď tradície chutia

  42. Pingback: Cesnakový bochník - recepis.sk - Keď tradície chutia

  43. Pingback: Turecká pizza Lahmacun - recepis.sk - Keď tradície chutia

  44. Pingback: Chrumkavé cesnakové uzlíky - recepis.sk - Keď tradície chutia

  45. Pingback: Pizza s pečenou zeleninou - recepis.sk - Keď tradície chutia

  46. Pingback: Frankfurtské žemličky s jablkovou plnkou - recepis.sk - Keď tradície chutia

  47. Pingback: Kysnutý orieškový chrumkavý koláč - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.