Parené buchty

Posted in : Sladké hlavné jedlá, Základné recepty on by : lydia.argilli Značky:,

Toto jedlo je robené z rovnakého cesta ako parená buchta, vhodná ako príloha. Jedlo je tak rýchlo hotové, že stojí za to ho pripaviť doma namiesto polotovarov z obchodu. Z dole uvedeného množstva vyjde ca.42ks. Komu je veľa urobí z polovičnéh množstva, prípadne urobí z polovičky cesta knedľu k mäsu.

 Na cesto potrebujete:

  • 1kg polohrubej múky
  • 1 čerstvé droždie
  • 1PL cukru
  • 1PL soli
  • 250ml vlažného mlieka
  • 10g roztopeného masla
  • Ca. 200ml vlažnej vody
  • Marmeláda alebo nutella na plnenie

Postup:

  1. Droždie rozmrviť do misky, posypať cukrom a mierne spolu premiešať. Prikryť a nechať 10min. stáť pokiaľ sa vytvorí kvások. ½ múky premiešať so soľou a miekom, pridať kvások a nechať miešať.
  2. Pridať 100ml vody a zvyšnú múku a postupne pridávať ešte vodu až pokiaľ sa nevytvorí hladké nelepivé cesto. Cesto nechať aspoň 10min. miesiť. Potom prikryť mokrou utierkou a nechať spolu aspoň 1hod kysnúť.
  3. Medzitým nechať v hrnci zovrieť vodu. Z cesta potom vytvoriť podlhovastý tvar a ten potom rozdeliť nožom na rovnaké diely. Každý diel potom rukou jemne roztiahnuť, do jeho stredu vložiť za 1čl plnky (marmelády alebo nutelli) a zatvoriť kraje. Potom jemne gúlať v rukách až pokiaľ sa nevytvorí kruhový tvar knedličiek.
  4. Knedle položiť na mriežku a nechať nad parou na najnižšom stupni v prikrytom hrnci napariť. Hotovú knedľu pomazať roztopeným maslom a garnírovať s kakaom, cukrom alebo makom.
Please follow and like us:
[Total: 0    Average: 0/5]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial