Lahodné palacinky- základný recept

Ako pripraviť palacinky

Poznáte to, keď varíte overený recept dokola a dokola tak isto a málokedy si trúfnete na zmenu? Pre mňa bol takýmto receptom recept na palacinky, ktoré vždy všetkým chutili a tak nebol dôvod skúšať niečo iné. Minule som si ale spomenula ako mi za detstva moja o 10 rokov staršia sesternica pripravovala výborné palacinky s olejom v ceste a tak som sa rozhodla opustiť svoju komfortnú zónu a vyskúšať niečo nové. Výsledkom su tak lahodné palacinky, že bola o nich bitka a to aj napriek tomu, že ešte vôbec neboli naplnené.

Potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 1 espresso šálka kr.cukru
  • 1 espresso šálka oleja (ca. 75ml – napr. slnečnicový)
  • 500ml mlieka
  • 200g hl múky
  • štipka soli

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Pridáme olej a štipku soli a ďalej 2-3 minúty šľaháme.
  • Na záver primiešame mlieko a múku a miešame až vznikné homogénna zmes bez hrudiek.
  • Cesto necháme 15-20 minút oddychovať.
  • Panvicu nadhrejeme. Pred každou palacinkou ju potrieme pierkom olejom.
  • Na naolejovanú panvicu nalejeme za naberačku cesta a to rovnomerne nanesieme po ploche panvice.
  • Pečieme z každej strany na strednej teplote ca. 2 minúty do zlatista.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


  • Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Zaiste ste už mali možnosť vyskúšať v reštaurácii lasagne s boloňskou omáčkou. Správne pripravené sú nielen šťavnaté alebo aj tak lahodné a jemné, že sa doslova rozplývajú na jazyku. Takéto Lasagne si môžete pripraviť aj doma, postačia vám lasagne pláty, ktoré nemusíte predvariť. Okrem toho budete už len potrebovať bešamelovú […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*