HomeHlavné jedlá Polievky Fazuľová polievka na sladko s koreňovou zeleninou

Fazuľová polievka na sladko s koreňovou zeleninou

Comments : 2 Posted in : Polievky on by : lydia.argilli Značky:,

Túto polievku pripravovala často moja mama a keďže okrem nej sa u nás varila aj kyslá fazuľková z hnedej fazule, tak rýchlo dostala táto prívlastok sladká fazulačka. Strukoviny sú bohatým zdrojom vlákniny a tak by nemali chýbať na našom jedálničku.

Postup:

  1. Fazuľu (1 šálku) si namočíme na noc do vody. Ráno vodu zlejeme, k fazuli pridáme 1,5l vody, soľ, bobkový list a pár kúskov čierného korenia a necháme variť ca. hodinu do mäkka. Kdo chce môže tento krok preskočiť a použiť 1 konzervu bielej fazule.
  2. Na oleji opražíme cibuľku, pridáme na malé kúsky pokrájanú mrkvu a petržlen ako aj rovnaké množstvo celeru. Zvyknem dávať zhruba za malú šálku z každej zeleniny.
  3. Zeleninu 10 minút pomaly opekáme na oleji až začne hnednúť.
  4. Potom zeleninu zalejeme vývarom z fazule aj fazuľkou a pridáme aj 2 zemiaky pokrájané na drobno. Dochutíme podľa potreby soľou, rascou a čiernym mletým korením. Potom prikryté necháme variť spolu 40min. 
  5. Do vývaru môžeme pridať takisto mäso, napríklad na drobno pokrájané údené mäso. Výborné sú tiež hovädzie kosti, tie dodajú polievke výbornú chuť.
  6. Na oleji opražíme 2PL múky a vyrobíme svetlú zápražku. Potom odoberieme z ohňa a pridáme za 1PL červenej sladkej papriky.
  7. Zalejeme trochou studenej vody a dobre rozmiešame, aby neboli hrudky. Potom prilejeme do polievky a necháme spolu zovrieť.
  8. Na záver vyberieme kosti ak sme ich použili, pridáme na drobno pokrájanú petržlenovú vňať a kdo má rád aj trochu štiplavej papriky.

2komentáre

2 thoughts

  • Vlado
    28 januára, 2021 at 3:16 pm

    Podarila sa je ok

    • lydia.argilli
      30 januára, 2021 at 9:15 pm

      Teším sa, že chutilo 🤗

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Enjoy this blog? Then follow also on these chanells.