HomeHlavné jedlá Polievky Fazuľová polievka na sladko s koreňovou zeleninou

Fazuľová polievka na sladko s koreňovou zeleninou

Comments : 2 Posted in : Polievky on by : lydia.argilli Značky:,

Túto polievku pripravovala často moja mama a keďže okrem nej sa u nás varila aj kyslá fazľková z hnedej fazule, tak rýchlo dostala táto prívlastok sladká fazulačka. Strukoviny sú bohatým zdrojom vlákniny a tak by nemali chýbať na našom jedálničku.

Postup:

  1. Fazuľu (1 šálku) namočiť na noc do vody. Ráno vodu zliať, pridať 1l vody, soľ, bobkový list a pár kúskov čierného korenia a nechať variť do mäkka. Kdo chce môže tento krok preskočiť a použiť 1 konzervu bielej fazule.
  2. Na oleji opražiť cibuľku, pridat na malé kúsky pokrájanú mrkvu a petržlenu ako aj rovnaké množstvo zeleru. Zvyknem dávať zhruba za malú šálku z každej zeleniny. Zeleninu 10min. Pomaly opekať až začne hnednúť. Pridať 1,5l vody/ vývaru ako aj 1 zemiak pokrájaný na drobno, soľ, rascu a čierné mleté korenie. Potom prikryté nechať variť spolu 40min. 
  3. Do vývaru možno pridať takisto mäso do polievky, či už kuracie alebo hovädzie. Výborné sú tiež hovädzie kosti či údené mäso. Dodajú polievke výbornú chuť.
  4. Na oleji opražiť 2PL múky a vyrobiť svetlú zápražku. Potom odtiahnúť z ohňa a pridať 1PL červenej sladkej papriky. Zaliať trochou vody a dobre rozmiešať aby neboli hrudky. Potom priliať do polievky a nechať spolu zovrieť.
  5. Na záver vybrať kosti/mäso (obrať z kostí a vrátiť do polievky), pridať na drobno pokrájanú petržlenovú vňať a kdo má rád aj trochu štiplavej papriky.
Please follow and like us:

2komentáre

2 thoughts

  • Vlado
    28 januára, 2021 at 3:16 pm

    Podarila sa je ok

    • lydia.argilli
      30 januára, 2021 at 9:15 pm

      Teším sa, že chutilo 🤗

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial