Kuracie prsia na prírodno

Kuracie prsia na prírodno

Klasický spôsob prípravy šťavnatých kuracích pŕs. Kuracie prsia na prírodno sa pripravujú bez marinády, sú korenené len soľou a čiernym korením. Následne sú na vysokej teplote opečené, čím sa mäsu uzavrú póry a šťava ostane uschovaná vo vnútri mäsa.

Je to výnimočne rýchly a chutný pokrm, výsledkom ktorého je lahodné mäso na šťave, ktoré zachutí celej rodine. Kdo hľadá nenáročný recept z kuracieho mäsa, ten určite pri tomto recepte neostane sklamaný, najmä keď chcete rýchlo vykúzliť niečo chutné.

Uskladnené v chladničke chutí mäso dobre aj po 1-2 dňoch. Práve z tohto dôvodu ho rada pripravujem aj večer vopred keď viem, že cez deň nebudem stíhať variť.

Ak hľadáte ďaľšie nápady na rýchle recepty do 15 minút, tak sa môžete inšpirovať aj v tejto kategórii.

Suroviny:

  • 500g kuracích pŕs
  • Soľ, čierne korenie, grilovacie korenie
  • 1 Pl zemiakového škrobu
  • 200ml vody
  • 2 Pl masla/bylinkového masla
  • Čerstvé bylinky (petržlen)

Postup:

  • Kuracie prsia umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou.
  • Potom ich po šírke rozrežeme na polovicu a mierne vyklepeme.
  • Následne mäso osolíme, okoreníme čiernym korením prípadne grilovacím korením.
  • Panvicu zohrejeme a keď je horúca pridáme olej a vložíme kuracie prsia. Pečieme z oboch strán zprudka ca. 4 minút pokiaľ dostanú zlatistú farbu.
  • Ku koncu opekania pridáme 1 cibuľu pokrájanú na drobno a 2 polievkové lyžice masla (prípadne bylinkového masla).
  • Všetko poprášime zemiakovým škrobom (alebo hladkou múkou). Premiešame a potom zalejeme vodou.
  • Prikryté necháme ešte na miernom ohni 10 minút dusiť.
  • Pred servírovaním môžeme omáčku dochutiť na jemno posekanými čerstvými bylinkami (petržlenová vňať prípadne pažítka).
  • Ideálnou prílohou je ryža alebo dusená zelenina či pečená zelenina.

Pozrite si tiež recept na kuracie prsia v krémovej omáčke s cenakom.

kuracie na prírodno

Zabudli ste rozmraziť kurča? S týmto jednoduchým trikom žiaden problém.

Tento recept je z Kategórie – Mäsité jedlá

Ak vás môj článok zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettru, kde dostanete od mňa okrem iného mnohé bonusy. Aktuálne rozosielam odberateľom zadarmo tabuľku náhradných surovín, ktoré určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

  • Máte deti a nič nestíhate? Pozrite si tieto konkrétne rady ako to zlepšiť

    Máte deti a nič nestíhate? Pozrite si tieto konkrétne rady ako to zlepšiť

    Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]


  • Dokonale nadýchaný domáci hrnčekový chlieb

    Dokonale nadýchaný domáci hrnčekový chlieb

    Tento chlieb je mäkkučký ako perinka a rýchlo pripravený. Všetko čo k nemu potrebujete je 1/2 čerstvých kvasníc. Inšpiráciu som čerpala pri japonskom chlebe, pri ktorom sa do cesta pridáva malé množstvo odpalovaného cesta, výsledok je skutočne fantastický. Na merianie som použila šálku s 250ml. Suroviny na (odpaľované) cesto1: Suroviny […]


  • Uzavretá pizza Calzone

    Uzavretá pizza Calzone

    Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:


27 komentárov

  1. Dobry den, preco nie je v recepte nikde napisane, kedy ste do omacky pridavali karfiol s hraskom?

    • lydia.argilli

      Dobrý den, karfiol ani hrášok som do omáčky nepridávala, preto ani niesu v popise. Ak pridavam zeleninu ako napriklad hrasok, či kukuričku tak ju nechávam dusiť (väčšinou naparovať) osobitne a pridavam az pri servírovaní.

    • Konečne kuracie rezne na prírodno ktore som veľmi dlho hladala.. Uplne ako u reštaurácie. Ďakujem za super recept… Je famózny.. Škoda ze neviem vložiť foto… Naozaj ďakujem moc..

    • Procurator35

      Pretože je to len recept na kuracie prsia, fotka je len ako to môže vyzerať s prílohou

    • Kde tam vidite karfiol?? ? A okrem toho chcela by som sa spytat, ze aki ryzu ste pouzili na obrazku? Ma tam sem tam hnede zrnka. Dakujem.

      • lydia.argilli

        Dovrý deň, k ryži som pridala za malú šálku cestoviny slovenská ryža, ktorú som krátko opražila na oleji až zhnedla, k tomu som pridala potom normálnu ryžu a varila spolu. na staršom ovrázku bol zobrazený aj karfiól tak preto boli k tomu reakcie ?

    • idem si oči vyočiť, ale karfiol tam nevidím…

      • lydia.argilli

        ? voľakedy k tomuto receptu bola fotka na ktorej pri mäse bol položený ako príloha karfiol v smotanovej omáčke. Fotku som pred istým časom aktualizovala, takže už karfiol nieje

  2. Odskusane, pochvalovala si cela rodina. Dakujeme.

  3. Akurat ho varim?mnam

  4. Vyzerá fantasticky, zajtra vyskúšame ale už teraz vidim že nám bude chutiť. Ďakujem za jednoducho a zrozumiteľne napísany recept. Prajem všetko dobre budte zdravá a šťastná 🙂

  5. idem na to

  6. Dobry recept, odporucam, jednoduché veľmi chutné. Odteraz robím kuracie prsia buď takto alebo plnene so syrom sunkou a zapecene. TOP RECEPT 10/10.

  7. Dnes som varila podľa vášho receptu a obed bol vynikajúci. Ďakujem za recept. Už budem robiť prírodné kuracie prsia podľa neho.

  8. Ja som to robila tiež podľa tohto receptu,ale namiesto korenia dávam bazalku,je to zdravšie, ďakujem za recept

  9. ♡︎Velmi dobry receptik, rychle, chutne a mäkucke mäæsko.♡︎

  10. Pingback: Kuracie prsia v krémovej omáčke s cesnakom - recepis.sk

  11. Akurat ho robym dufam ze sa mi nic nepokazi

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *