Kuracie prsia na prírodno

Kuracie prsia na prírodno

Klasický spôsob prípravy šťavnatých kuracích pŕs. Kuracie prsia na prírodno sa pripravujú bez marinády, sú korenené len soľou a čiernym korením. Následne sú na vysokej teplote opečené, čím sa mäsu uzavrú póry a šťava ostane uschovaná vo vnútri mäsa.

Je to výnimočne rýchly a chutný pokrm, výsledkom ktorého je lahodné mäso na šťave, ktoré zachutí celej rodine. Kdo hľadá nenáročný recept z kuracieho mäsa, ten určite pri tomto recepte neostane sklamaný, najmä keď chcete rýchlo vykúzliť niečo chutné.

Uskladnené v chladničke chutí mäso dobre aj po 1-2 dňoch. Práve z tohto dôvodu ho rada pripravujem aj večer vopred keď viem, že cez deň nebudem stíhať variť.

Ak hľadáte ďaľšie nápady na rýchle recepty do 15 minút, tak sa môžete inšpirovať aj v tejto kategórii.

Suroviny:

  • 500g kuracích pŕs
  • Soľ, čierne korenie, grilovacie korenie
  • 1 Pl zemiakového škrobu
  • 200ml vody
  • 2 Pl masla/bylinkového masla
  • Čerstvé bylinky (petržlen)

Postup:

  • Kuracie prsia umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou.
  • Potom ich po šírke rozrežeme na polovicu a mierne vyklepeme.
  • Následne mäso osolíme, okoreníme čiernym korením prípadne grilovacím korením.
  • Panvicu zohrejeme a keď je horúca pridáme olej a vložíme kuracie prsia. Pečieme z oboch strán zprudka ca. 4 minút pokiaľ dostanú zlatistú farbu.
  • Ku koncu opekania pridáme 1 cibuľu pokrájanú na drobno a 2 polievkové lyžice masla (prípadne bylinkového masla).
  • Všetko poprášime zemiakovým škrobom (alebo hladkou múkou). Premiešame a potom zalejeme vodou.
  • Prikryté necháme ešte na miernom ohni 10 minút dusiť.
  • Pred servírovaním môžeme omáčku dochutiť na jemno posekanými čerstvými bylinkami (petržlenová vňať prípadne pažítka).
  • Ideálnou prílohou je ryža alebo dusená zelenina či pečená zelenina.

Pozrite si tiež recept na kuracie prsia v krémovej omáčke s cenakom.

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

kuracie na prírodno

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


27 komentárov

  1. Dobry den, preco nie je v recepte nikde napisane, kedy ste do omacky pridavali karfiol s hraskom?

    • lydia.argilli

      Dobrý den, karfiol ani hrášok som do omáčky nepridávala, preto ani niesu v popise. Ak pridavam zeleninu ako napriklad hrasok, či kukuričku tak ju nechávam dusiť (väčšinou naparovať) osobitne a pridavam az pri servírovaní.

    • Konečne kuracie rezne na prírodno ktore som veľmi dlho hladala.. Uplne ako u reštaurácie. Ďakujem za super recept… Je famózny.. Škoda ze neviem vložiť foto… Naozaj ďakujem moc..

    • Procurator35

      Pretože je to len recept na kuracie prsia, fotka je len ako to môže vyzerať s prílohou

    • Kde tam vidite karfiol?? ? A okrem toho chcela by som sa spytat, ze aki ryzu ste pouzili na obrazku? Ma tam sem tam hnede zrnka. Dakujem.

      • lydia.argilli

        Dovrý deň, k ryži som pridala za malú šálku cestoviny slovenská ryža, ktorú som krátko opražila na oleji až zhnedla, k tomu som pridala potom normálnu ryžu a varila spolu. na staršom ovrázku bol zobrazený aj karfiól tak preto boli k tomu reakcie ?

    • idem si oči vyočiť, ale karfiol tam nevidím…

      • lydia.argilli

        ? voľakedy k tomuto receptu bola fotka na ktorej pri mäse bol položený ako príloha karfiol v smotanovej omáčke. Fotku som pred istým časom aktualizovala, takže už karfiol nieje

  2. Odskusane, pochvalovala si cela rodina. Dakujeme.

  3. Akurat ho varim?mnam

  4. Vyzerá fantasticky, zajtra vyskúšame ale už teraz vidim že nám bude chutiť. Ďakujem za jednoducho a zrozumiteľne napísany recept. Prajem všetko dobre budte zdravá a šťastná 🙂

  5. idem na to

  6. Dobry recept, odporucam, jednoduché veľmi chutné. Odteraz robím kuracie prsia buď takto alebo plnene so syrom sunkou a zapecene. TOP RECEPT 10/10.

  7. Dnes som varila podľa vášho receptu a obed bol vynikajúci. Ďakujem za recept. Už budem robiť prírodné kuracie prsia podľa neho.

  8. Ja som to robila tiež podľa tohto receptu,ale namiesto korenia dávam bazalku,je to zdravšie, ďakujem za recept

  9. ♡︎Velmi dobry receptik, rychle, chutne a mäkucke mäæsko.♡︎

  10. Pingback: Kuracie prsia v krémovej omáčke s cesnakom - recepis.sk

  11. Akurat ho robym dufam ze sa mi nic nepokazi

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*