Recept na Kuracie prsia v krémovej omáčke s cesnakom

Kuracie prsia v krémovej omáčke s cesnakom

Obmenou môjho obľúbeného receptu na kuracie prsia na prírodno, vznikla táto jednoduchá aromatická obmena na prsia v krémovej omáčke s intenzívnou arómou cesnaku. Dúfam, že aj táto varianta vás osloví.

Suroviny:

  • 500g kuracích pŕs
  • Soľ, čierne korenie, grilovacie korenie
  • 1 čl sladká červená paprika
  • 2-3 Pl múky
  • 200ml vody
  • 2 Pl masla/bylinkového masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 ml sladkej smotany (šľahačkovej)
  • 1 čl citrónovej šťavy alebo octu
  • 2 PL Čerstvých byliniek posekaných na drobno (petržlen)

Postup:

  • Kuracie prsia umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou.
  • Potom ich po šírke rozrežeme na polovicu a mierne vyklepeme.
  • Následne mäso osolíme, okoreníme čiernym korením a sladkou paprikou, prípadne grilovacím korením.
  • Mäso poprášime po oboch stranách múkou.
  • Panvicu zohrejeme a keď je horúca pridáme olej a vložíme kuracie prsia. Pečieme z oboch strán zprudka ca. 4 minút pokiaľ dostanú zlatistú farbu.
  • Ku koncu opekania pridáme cesnak pokrájaný na tenké plátky a 2 polievkové lyžice masla (prípadne bylinkového masla).
  • Zalejeme vodou a prikryté necháme na miernom ohni 10 minút dusiť.
  • Potom k omáčke prilejeme šľahačkovú smotanu a citrónovú šťavu. Už nemusíme ďalej variť, mäso je hotové.
  • Na záver prisypeme k omáčke posekané čerstvé bylinkami (petržlenová vňať prípadne pažítka).

Tento recept je z Kategórie – Mäsité jedlá

Ďalší

One Comment

  1. Pingback: Kuracie prsia na prírodno - recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.