Hrnčeková piškóta do tortovej formy

Nenáročný a rýchly recept na univerzálnu piškótu vhodnú do tortovej formy, na ktorú netreba nič vážiť. Postačí vám 1 hrnček.

Potrebueje:

  • 1 šálku/hrnček hl. múky (1šálka – 250ml)
  • 1 šálku kr. cukru
  • 1/2 šálky (125g) roztopeného masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 3čl prášku do pečiva
  • 3 vajíčka
  • (2PL kukuričného škrobu)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny.
  • Postupne pridávame múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Kdo chce môže odobrať 2PL múky a nahradiť ich 2PL kukuričného škrobu. To dodá cesto peknú zlatistú farbu.
  • Na záver pridáme vychladnuté roztopené maslo.
  • Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C ca.40min. do zlatista.
  • Pred vybratím z formy necháme dôkladne vychladnúť.

3 komentáre

  1. Pingback: Broskyňové rezy bez váženia – recepis.sk

  2. Koľko vajec??

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*