Nenáročný a rýchly recept na univerzálnu piškótu vhodnú do tortovej formy, na ktorú netreba nič vážiť. Postačí vám 1 hrnček.
Potrebueje:
- 1 šálku/hrnček hl. múky (1šálka – 250ml)
- 1 šálku kr. cukru
- 1/2 šálky (125g) roztopeného masla
- 1 vanilkový cukor
- 3čl prášku do pečiva
- 3 vajíčka
- (2PL kukuričného škrobu)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny.
- Postupne pridávame múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Kdo chce môže odobrať 2PL múky a nahradiť ich 2PL kukuričného škrobu. To dodá cesto peknú zlatistú farbu.
- Na záver pridáme vychladnuté roztopené maslo.
- Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C ca.40min. do zlatista.
- Pred vybratím z formy necháme dôkladne vychladnúť.
Pingback: Broskyňové rezy bez váženia – recepis.sk
Koľko vajec??
Jeej, dakujem za upozornenie, uplne mi vypadli vajicka zo zoznamu surovin. Treba 3ks.