HomePecieme Hrnčekové recepty Broskyňové rezy bez váženia

Broskyňové rezy bez váženia

Posted in : Hrnčekové recepty, Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , , ,

Tieto broskyňové rezy sú nenáročné na prípravu a napriek tomu veľmi lahodné. Ich plnka je krémovita a malé kúsky broskýň ju robia príjemne sviežou. Je to rezept bez váženia. Uvedené množstvá sú na tortovú formu alebo malý plech. Kdo chce urobiť rezy na klasický veľký plech (25*33) použije dvojnásobné množstvo surovín.

Na cesto potrebujete:

  • 1 šálku/hrnček hl. múky (1šálka – 250ml)
  • 1 šálku kr. cukru
  • 1/2 šálky (125g) roztopeného masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 3čl prášku do pečiva
  • (2PL kukuričného škrobu)

Na plnku potrebujete:

  • 1/2 šálky studeného mlieka (ca. 130ml)
  • 1 šľahačka v prášku
  • 1 balenie stužovača šľahačky
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie jemného krémovitého syru (Lučina alebo Mascarpone- 250g)
  • 4ks zaváraných broskýň

Postup:

  • Podľa základného receptu si pripravíme piškótové cesto a necháme ho vychladnúť. Základný recept nájdete tu – https://recepis.sk/2020/05/02/hrncekova-piskota-do-tortovej-formy/
  • Keď cesto vychladne, rozrežeme ho na polovičku a okolo spodnej časti umiestnime cukrárenskú obruč.
  • Mlieko vyšľaháme s práškovou smotanou, vanilkovým cukrom a stužovanom do tuha. Pridáme jemný krémovitý syr a dobre premiešame.
  • Broskyne zlejeme zo šťavy a pokrájame na drobné kocky. Tie pomalými pohybmi primiešame k smotanovej zmesi.
  • Plnku nanesieme na piškótu a rovnomerne rozotrieme. Na vrch položíme druhý plát piškóty a ten posypeme práškovým cukrom.
  • Pred servírovaním necháme ca. 1 hodinu stáť v chlade, potom sa rezy lepšie krájajú.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial