Ako pripraviť šťavnaté kuracie prsia – tipy a triky

Azda každý, kdo chce pripraviť rýchly mäsitý pokrm, siahne rád ku kuracím prsiam. Prečo? Lebo sú naozaj rýchlo hotové a možno máte pociť, že pri ich príprave sa nedá toho veľa pokaziť. Pripraviť však šťavnaté kuracie prsia, ktoré niesú vysušené alebo už dávno prevarené, nieje úplne až také jednoduché.

Inšpirujte sa

Kuracie prsia na prírodno

Preto vám chcem ponúkuť zopár techník a trikov, ktoré vám zaručia zakaždým zabezpečiť šťavnaté a chutné kuracie prsia. Tu je môj malý sprievodca:

Vyberte si kvalitné kuracie mäso

Ak máte možnosť zadovážte si kuracie prsia z domáceho chovu, z voľného chovu pretože v porovnaní s konvenčne chovanými kuracími prsiami bývajú jemnejšie a chutnejšie.

Naložte kuracie mäso do mlieka

Kuracie mäso naložte do mlieka, bieleho jogurtu či smotany. Najlepšie na noc, uvidíte ako to zmení vláčnosť mäsa.

Kuracie mäso naklepte

Kuracie prsia jemne naklepte pomocou paličky na mäso alebo dna ťažkej panvice, aby boli rovnomerne hrubé. Pomôže to zabezpečiť rovnomerné upečenie kurčaťa a zabrániť vysušeniu tenších častí, zatiaľ čo hrubšie časti sa upečú.

Marinujte mäso

Marinovanie nielen dochutí kuracie prsia ale takisto predĺži ich trvanlivosť. Existuje neskutočne veľa marinád, ktoré môžete použiť, ale tu taká základná -zmes oleja, kyseliny (napr. citrónovej šťavy alebo octu) a byliniek/korenín (cesnak, sušený tymián). Kuracie mäso marinujte v chladničke aspoň 30 minút alebo až cez noc.

Varte pri správnej teplote

Prehriatie je hlavným vinníkom tvrdých a suchých kuracích pŕs. Ak chcete dosiahnuť krehké kurča, varte prsia skôr na strednej či nízskej teplote ako na vysokej. Pomocou teplomera na mäso sa uistite, že vnútorná teplota dosiahne 75 °C (165 °F), ale nevarte dlhšie, aby ste zabránili vysušeniu.

Varte správny čas

Azda to poznáte, pri hovädzom mäsa platí, že čím dlhšie ho dusíte o to bude vláčnejšie. Toto rozhodne neplatí pri kuracích prsiach, práve naopak. Potom čo sa zrpudka opečú, aby sa mäsu zatiahli póry, už potrebujú len ca. 15 minút (závisí od hrubky mäsa) na konečnú tepelnú úpravu. Ak to preženiete a necháte variť dlhšie, budete mať nie krehké prsia ale mäso suché a bez chuti.

Odpočiňte mäso

Pred krájaním alebo podávaním nechajte uvarené kuracie prsia 5-10 minút odpočívať.Šťava sa tak znovu rozptýli po celom mäse, čím sa dosiahne šťavnatejšie kurča.

Krájajte proti smeru

Pri krájaní uvarených kuracích pŕs dbajte na to, aby ste ich krájali proti smeru rezu.Pomôže to rozdeliť svalové vlákna, čím sa dosiahnu jemnejšie plátky kuracieho mäsa.

Dodržiavaním týchto tipov a trikov zabezpečíte, že vaše kuracie prsia budú pri každom varení jemné, šťavnaté a chutné. Experimentujte s rôznymi metódami a kombináciami chutí, aby ste zistili, čo vám najviac vyhovuje a čo máte najradšej.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*