Glazovaná mrkva je výborných receptom do jarných stolovaní, najmä na veľkonočné slávnostné stolovanie. Glazovaná mrkva má mierne sladkú chuť a krásne karamelizovanú povrchovú úpravu. Na prípravu vám postačí panvica, celý recept vám zaberie asi 20-25 minút.
Glazovaná mrkva
Course: Príloha, Veľkonočné recepty4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 zväzok čerstvej mrkvy (najlepšie aj s vňaťou)
50ml vody
1Pl masla
2PL medu alebo (trstinového) cukru
1PL balsamica
soľ, čierne korenie
Directions
- Mrkvu si ošúpeme a pre prekný pohľad ponecháme kúsok vňatky.
- Následne vložíme do širšej panvice a posypeme cukrom alebo polejeme medom. Pridáme tiež do panvice maslo.
- Takto pripravené mrkvy na miernom ohni pomaly zo všetkých strán trochu opečieme až sa cukor začne karamelizovať.
- Náasledne zalejeme vodou a pridáme balsamico. Takisto ochutíme soľou a čiernym korením.
- Necháme variť ešte asi 10-15 minút pokiaľ sa tekutina celkom vyparí a môžeme servírovať.
Recipe Video
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.