Kurz varenia – Prílohy

This is the heading

Ste tu správne?

Ste začitočníkom v kuchyni a ešte sa len začínate oboznámovať s varením? Možno sa cítite neisto a tak siahate stále k tým istým pokrmom o ktorých už viete, že ich zvládate a naopak vyhábate sa tým, ktoré vám prídu ako veľké neznáme.

Kam sa pozriete na internete, každý varí a vždy to vyzerá tak super jednoducho ale keď to skúšate vy, tak sa vám väčšina nielen že nepodarí pripraviť ale ak aj, tak to vyzerá úplne inak, ako v tých vidách čo vás ešte väčšmi frustruje?

Musíte byť talentovaný? vôbec nie

Pri varení ide o to poznať zopár techník a potom už len skúšať a skúšať

Chyba nieje vo vás, len vám chýba sebaistota a možno aj zopár základných znalostí pri varení a tieto sa cielene a krok za krokom môžete naučiť v mojích kurzoch o varení. Ja sama som sa učila mnohých veciam pokusom- omylom a bolo to strašne frustrujúce, preto dobre poznám ten pocit. Ako dieťa som síce asistovala mame v kuchyni, ale vydala som sa do zahraničia a keď som ako čerstvo pečená manželka mala zrazu sama variť, tak som nemala mamu za rohom, ktorej by som sa opýtala. Zopár vecí ma naučila aj mama, ale žiaľ u nás doma deti nepatrili do kuchyne a tak moje znalosti o varení boli na začiatku veľmi obmedzené. Pritom som si vždy priala vedieť dobre variť tak, aby som jedlom mohla moje okolie hýčkať.

Nakoniec sa mi to podarilo, ale trvalo to roky pokiaľ som sa dostala tam, kde som teraz. Ja vám chcem túto cestu uľahčiť a ponúknuť vám takpovediac skratku, ktorá vás už za pár týždňov donesie k želanému výsledku.

Na to aby ste dosiahli tento cieľ nebudete potrebovať týždne či mesiace ale zopár ciele vybraných informácii v mojích kurzoch, ktoré môžete rovno uplatniť v praxi. Kurzy sú postavné tak, že po každom bloku informácii by ste mali kurz krátko prerušiť a vyskúšať si tieto nové znalosti v kuchyni. Nestačí totiž len počúvať, ale je dobré si rovno vyhrnúť rukávy. Teória bez praxe z mojej skúseností totiž neprinesie človeku tak veľa.

Čo sa v tomto kurze naučíte?

Po absolvovaní tohto kurzu budete mať jasno v tom:

  • Ako pripraviť ryžu, tarhoňu, pohánku, couscous a bulgur
  • Aké druhy príloh môžete denne pripraviť k svojím pokrmom (či už mäsitým alebo zeleninovým)
  • Koľko času si vyžaduje ich príprava
  • aké druhy sú dostupné na trhu a ktoré z ních sa oplatí mať doma
  • podľa čoho sa môžete rozhodnúť, akú prílohu pripravíte
  • priviesť vás k rozmanitému obmieňaniu príloh, aby nebola každý deň doma len tarhoňa ako príloha
  • a hľavne je mojím cieľom vám ukázať ako ľahku sa tieto rôzne prílohu dajú pripraviť a zobrať vám tak eventuálne strach či obavy z experimentovania
  • Ktoré prílohy sa hodia na zamrazenie a ktoré treba servírovať čerstvo pripravené


prihlás sa na kurz

bulgur

ryža

tarhoňa

o mne

Volám sa Lydia Argilli už niekoľko rokov vytvráram ako foodstylistka, food fotografka a tvorkyňa receptov denne nové recepty, ktoré zverejňujem na mojej stránke www.recepis.sk.

Varenie mi leží v krvi, moja prababka bola súkromnou kuchárkou Nitrianského arcibiskupa a tiež moja babka a mama boli výborné kuchárky. V súkromí som mamou 4 detí a preto veľmi dobre viem, že variť denne pre rodinu je nielen často náročné ale tiež vyčerpávajúce. Hladné krky sa nestarajú, či ide mame varenie od ruky alebo nie :).

To však tak nemusí byť, častokrát to súvisí len s tým, že človeku chýbajú základné znalosti prípravy klasických jedál. Preto sa snažím tvoriť recepty, ktoré sú nielen jednoduché, ale v prvom rade CHUTNÉ a pripravené z bežne dostupných surovín.