Rýchle marinované kuracie prsia

Rýchle marinované kuracie prsia

Máte aj vy obľúbený recept na marinádu pre mäso. Táto patrí k mojím obľúbencom, jednak je rýchlo hotová, ale chuťovo vždy boduje.

Výborná najmä na rýchlu večera počas týždňa. Tá by mala byť na prípravu skôr nenáročná, najmä pre všetkých, ktorý sa snažia po práci ešte niečo chutné uvariť.

Tento recept je hotový za niekoľko minút. Dá sa predpripraviť už deň vopred a potom už len opiecť.

Na marinádu potrebujete:

  • 1 vajíčko
  • 2 PL oleja
  • 1 PL kečup
  • 1čl sladkej červenej papriky
  • 1/2čl sušeného čili
  • 1čl sušeného cesnaku
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Kuracie prsia umyjeme a osušíme.
  • Prísady na marinádu – olej, kečup, paprika, čili, cesnak, soľ a čierne korenie- dobre premiešame.
  • Kuracie prsia si naložíme do marinády aspoň na pár hodín, najlepšie je ich nechať oddychovať v chlade cez noc.
  • Pred servírovaním opečieme z oboch strán na oleji do zlatista, najlepšie na stredne silnom ohni. Na každú stranu budeme potrebovať ca. 3-4 minúty.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.