Ako sa pripravujú grilážky- recept so Salkom

Tento tradičný dezert sa pripravuje najmä počas sviatkov, či už vianočných alebo veľkonočných. U nás doma sa pripravovali malé obdĺžniky, ale minule som v jednej cukrárni zahliadla trojuholníkový tvar a zdal sa mi skvelý.

V tomto príspevku sa dozviete, ako sa pripravujú tradičné grilážky zo Salka. Pričom vám postačí klasické salko (bez varenia) na túto prípravu.

Ako sa pripravujú grilážky- recept zo Salkom

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

40

minutes
Cooking time

5

minutes
Calorieskcal

Suroviny

  • 1balenie tortových oplátok

  • 1/2 balenia masla (125g)

  • 1 balenie posekaných orechov (250g)

  • 4PL kr. cukru

  • 1balenie kondenzovaného mlieka (Salko)

  • Čokoládová poleva

Postup

  • Hrniec dáme krátko nahriať na sporák, pridáme cukor aj s vodou a pomalým ohrievaním necháme vytvoriť karamel. Karamel miešame len krúžením hrnca, nie vareškou.
  • Maslo medzitým necháme v hrnci rozpustiť.
    Keď cukor zhnedne, prilejeme opatrne maslovú zmes ako aj balenie salka a potom metličkou za ohrievania miešame až sa všetky hrudky roztopia.
  • Potom odobereme z ohňa a prisypeme pomleté alebo posekané orechy. Ja najradšej používam vlašské ale tiež možno zvoliť lieskovce či iný druh podľa chuti
  • Zmes rozdelíme na 6/7 dielov a tie potom natrieme jednotlivo na tortové pláty. Ja zvyknem robiť nižšie grilážky zo 4 plátov oblátok a 3 vrstiev plnky ale samozrejme možno vyrobiť aj vysoké grilážky z 8 oblátok a 7 dielov plnky.
  • Dôležité je po naplnení zaťažiť oplátky niečím ťažkým (ja používam 2 dosky na krájanie) a takto nechať vychladnúť najlepšie cez noc.
  • Na ďaľší deň polejeme vrchnú oplátku roztopenou čokládou
  • Potom pokrájame na kocky a tie potom na polku aby vznikli trojuholníky.

Recipe Video

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


  • Skvelý čokoládový krém, ktorý každému zachutí len z 3 surovín

    Skvelý čokoládový krém, ktorý každému zachutí len z 3 surovín

    Tento čokoládový krém je skvelým doplnkom každej torty, zákusku či iného dezertu. Je to obdoba parížskeho krému, ktorý sa však pripravuje v kombinácii čoklády a kakaa a neskôr po vychladnutí šľahá do tohto krásne hladkého a nadýchaného krému, ktorý skvelo drží tvar. Všetko čo budete potrebovať sú 3 suroviny a […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*