slovensky recept_argilli_Domáce rezance ako od starej mamy

Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?

Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 300g polohrubej múky

  • 3 vajíčka

  • soľ

Postup

  • Múku vložíme do misky a pridáme vajíčka a štipku soli.
  • Cesto miesim toľko, až sa všetko spojí do hladkého cesta. Miesime aspoň 5-7 minút.
  • Potom cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho pri izbovej teplote 30 minút oddychovať. Počas tohto času sa začne uvoľňovať z cesta Gluten a cesto bude ešte elastickejšie a vláčnejšie.
  • Potom cesto na pomúčenej ploche vygúľame na tenučko. Alternatívne môžeme použiť aj stroj na cestoviny, ktorý nám pomôže pri tvarovaní cesta.
  • Už len tvarujeme cesto podľa chuti. Toto cesto sa hodí na všetky druhy cestovín – od klasických rezancov, po plnené torteliny či ravioli.
  • Keď si cestoviny vytvarujeme, tak ich na ploche posypanou hrubou múkou alebo krupicou necháme ešte aspoň 15-30 minút schnúť. Je dôležité, aby neležali na sebe ale vedľa seba, a aby sa tak nezlepili či nezdeformovali.
  • Po tomto oddychu ich dáme do vriacej osolenej vody variť, až vyplávajú na povrch. Pozor, pri domácich cestovinách to ide rýchlo, podľa tvaru už po 2-3 minútach,
  • Už len zlejeme cez sitko z vody a pomastíme- či už maslom alebo olejom. Skladujeme prikryté aby nevyschli.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*