slovensky recept_argilli_Šťavnaté rezy Margot

Šťavnaté rezy Margot

Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej margot rezov. Skvelá a lahodná kombinácia ktorá vyzerajá komplikovanejšie ako v skutočnosti je.

Šťavnaté rezy margot

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Cesto
  • 4 vajíčka

  • 1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 250ml)

  • 2 šálky hl. múky

  • 1 šálka vlažného mlieka + 1/2 šálky mlieka na poliatie

  • 1 balenie vanilkového cukru

  • 1 balenie prášku do pečiva/kypriaceho prášku do pečiva

  • 1/2 šálky mäkkého masla

  • 4PL kakaa

  • 50 čoko- kūskov

  • Krém
  • 200ml šľahačkovej smotany

  • 100g tmavej čokolády

  • 3Pl kakaa

  • Okrem toho
  • 1 Margot rezy

Postup

  • V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny.
  • Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku mlieka.
  • Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám.
    Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (tortový forma alebo klasický plech na zákusky (33*22cm).
  • Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min.
    Piškótu vyberieme z trúby a ešte horúcu ju polejeme rovnomerne mliekom. Potom necháme piškótu vychladnúť.
  • Zatiaľ, čo nám naša piškóta pečie si pripravíme si náš krém. Na to si čokoládu posekáme na drobno.
  • V hrnci zohrejeme smotanu a potom ju stiahneme zo sporáka. Pridáme posekanú čokládu a kakao a miešame asi 3 minúty, až sa všetko roztopí a spolu spojí do hladkej zmesi.
  • Necháme oddychovať aspoň hodinu v chlade. Potom zmes dáme do misky a mixérom ju šľaháme na najvyššom stupni ca. 5 minút, až sa objem zdvojnásobí a vytvorí hladký nadýchaný krém.
  • Na vychladnutú piškótu nanesieme krém a zarovnáme ho.
  • Na záver na hrubo postrúhame celú margotku a rovnomerne ju rozložíme po povrchu zákusku. Necháme aspoň hodinu oddychovať v chlade pred nakrojením.

Môj tip

  • Pred strúhaním dajte Margotku na 20 minút do mrazničky, bude sa vám lahšie strúhať.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*