HomePecieme Hrnčekové recepty Šťavnatá hrnčeková piškóta

Šťavnatá hrnčeková piškóta

Comments : 2 Posted in : Hrnčekové recepty, Pecieme, Základné recepty on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Tento základný recept na piškótu som zdedila po tete môjho manžela, kde som ju po prvýkrát vyskúšala a bola nadšená jej šťavnatosťou. Výborné základné cesto na prípravu bábovky či piškóty na zákusky.

Potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. šálku (ja používam šálku s 300ml)
  • 2 šálky hl. múky
  • 1 + 1/2 šálka mlieka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1/2 šálky oleja
  • 4PL kakaa

Postup:

  • V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny.
  • Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku mlieka.
  • Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám.
  • Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (tortový forma alebo klasický plech na zákusky (33*22cm).
  • Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min.
  • Piškótu vyberieme z trúby a ešte horúcu ju polejeme rovnomerne mliekom. Potom necháme piškótu vychladnúť.
Please follow and like us:

2komentáre

2 thoughts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial