Šťavnatá hrnčeková piškóta

Tento základný recept na piškótu som zdedila po tete môjho manžela, kde som ju po prvýkrát vyskúšala a bola nadšená jej šťavnatosťou. Výborné základné cesto na prípravu bábovky či piškóty na zákusky.

Potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)
  • 2 šálky hl. múky
  • 1 šálka vlažného mlieka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1/2 šálky oleja
  • 4PL kakaa

Postup:

  • V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny.
  • Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku mlieka.
  • Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám.
  • Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (tortový forma alebo klasický plech na zákusky (33*22cm).
  • Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min.
  • Piškótu vyberieme z trúby a ešte horúcu ju polejeme rovnomerne mliekom. Potom necháme piškótu vychladnúť.

6 komentárov

  1. Pingback: Eskimo rezy bez váženia – recepis.sk

  2. Pingback: Hrnčekové Ananásové rezy – recepis.sk

  3. Pingback: Lahodné rezy Míša bez váženia – recepis.sk

  4. Pingback: Tortový krém nutella – recepis.sk

  5. Pingback: Eskimo rezy, chladený letný dezert - recepis.sk - Keď tradície chutia

  6. Pingback: Jednoduchá poleva na tortu zo salka- salko ganache - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *