9 mája, 2020
Šťavnatá hrnčeková piškóta

Tento základný recept na piškótu som zdedila po tete môjho manžela, kde som ju po prvýkrát vyskúšala a bola nadšená jej šťavnatosťou. Výborné základné cesto na prípravu bábovky či piškóty na zákusky.
Potrebujete:
- 4 vajíčka
- 1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)
- 2 šálky hl. múky
- 1 šálka vlažného mlieka
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1/2 šálky oleja
- 4PL kakaa
Postup:
- V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny.
- Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku mlieka.
- Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám.
- Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (tortový forma alebo klasický plech na zákusky (33*22cm).
- Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min.
- Piškótu vyberieme z trúby a ešte horúcu ju polejeme rovnomerne mliekom. Potom necháme piškótu vychladnúť.
Please follow and like us:
4 thoughts
Pingback: Eskimo rezy bez váženia – recepis.sk
Pingback: Hrnčekové Ananásové rezy – recepis.sk
Pingback: Lahodné rezy Míša bez váženia – recepis.sk
Pingback: Tortový krém nutella – recepis.sk