pecene zemiaky v rure perfektne chrumkave jednoduchy recept

Skvelá príloha -chrumkavá pečená zelenina (Recept do 15 minút)

Táto zelenina je za pár minút hotová. Na to, aby sa počas krátkeho pečenia dostatočne zelenina tepelne upravila treba dodržať len tieto pravidlá. Zelenina by mala byť pokrájaná na relatívne tenko, aby teplo cez ňu rýchlo preniklo. Takisto zelenina, ktorú spolu pečieme mi mala mať zhruba rovnakú konzistenciu (a tým aj rovnaký čas pečenia). A na záver je dôležité, aby v panvici nebolo naraz príliš mnoho zeleniny, radšej ju pečieme postupne. Uvedenú zeleninu samozrejme možno obmieňať, tuto ponúkam moju obľúbenú kombináciu.

Potrebujete:

  • 2 mrkvy
  • 1 baklažán
  • 2 menšie cukiny
  • 1 cibuľa (šalotka)
  • 1 červená paprika kápia
  • 1/2 brokolice
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne korenie, sušené čili
  • čerstvé bylinky podľa chuti – ja používam tymián, petržlen a bazalku

Postup:

  • Mrkvu ošúpeme a pokrájame na tenké plátky.
  • Baklažán a cukinu pokrájame aj so šupkou na kocky. Takisto papriku a cibuľu pokrájame na väčšie kusy (zámerne dávam väčšie kusy lebo tieto sa lepšie jedia).
  • Brokolicu pokrájame na tenko alebo ju rozoberieme na ružičky.
  • V širokej panvici alebo vo woku nahrejeme trochu oleja. Keď je olej horúci, znížime trochu teplotu. Potom opečieme najskôr baklažán a cukinu, pri pečení ich miešame až im zhnednú strany. Osolíme a odložíme stranou.
  • Ďalej opečieme mrkvu a brokolicu, dbáme na to, aby aj mrkva aj brokolica ležali plochou na panvici a po 2 minútach ich otočíme. Takisto osolíme. Keď dostanú hnedasté miesta, odoberieme z panvice a odložíme stranou.
  • Papriku a cibuľu dáme takisto do panvice a krátko opečieme. Tieto sú rýchlo hotové. Akonáhle dostane cibuľka zlatistú farbu, pridáme už pripravený baklažán, cukinu, mrkvu a brokolicu.
  • Do zmesi pretlačíme cesnak a dochutíme všetko čiernym korením, čili a posekanými čerstvými bylinkami.
  • Môžeme hneď servírovať. Zelenina chutí však výborne aj studená.

3 komentáre

  1. Pingback: Recept na rýchlu polievku z pečenej zeleniny - recepis.sk

  2. Pingback: Kuracie prsia na prírodno - recepis.sk

  3. Pingback: Pohánka- ako ju pripraviť? - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.