HomePecieme Kakaové rezy s višnami a šlahačkou

Kakaové rezy s višnami a šlahačkou

Posted in : Pecieme, Zákusky on by : lydia.argilli Značky:, ,

Tieto rezy prekvapia svojou veľmi harmonickou chuťou horkého kakaa a sladko-kyslých višní. Najlepšie chutia po aspoň dni strávenom v chladničke.

Potrebujete:                                                            

Na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr.cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100ml vody
  • 100ml oleja
  • 50g kukuričného škrobu
  • 50g kakaa
  • 100g hl.múky
  • ½ balenia prášku do pečiva

Okrem toho:

  • 1 pohár zaváraných višní (aj so šťavou)
  • Višňová marmeláda
  • 2 balenia červenej želatíny
  • 2 PL kr.cukru
  • 300ml studeného mlieka
  • 2 šlahačky v prášku
  • 1 stužovač slahačky
  • Kakao na posypanie

Postup:

  1. Najskôr si pripravíme piškótové cesto. Nato vyšlaháma najskôr osobitne bielky so štipkou soli a odložíme ich bokom. Potom vyšlaháme žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme vodu a olej a ďalej šlaháme. Potom pridáme suché položky cesta- múku, prášok do pečiva, škrob a kakao. Keď je cesto dobre spolu premiešané vmiesime jemne vyšlahané bielka.
  2. Cesto vylejeme do papierom na pečenie vyloženej obĺžnikovej formy (moja ma 42x33cm) a necháme pri 180°C piecť pokiaľ piškóta nezačne voniať (ca.40min). Cesto následne nechať dobre vychladnúť.
  3. Medzitým zliať višne zo štavy a štavu zachytiť do odmerky. Priliať toľko vody aby bolo celkovo 500ml tekutiny a pridať cukor. Nádledne dať tekutinu do hrnca a vmiešať želatínu. Nechať za miešania zovriať a hneď stiahnúť zo šporáka. Potom aspoň 10min. Odložiť bokom aby trochu vychladla.
  4. Vychladnuté cesto najskôr potrieme marmeládou, potom naň položíme zavarené višne (zopár odložíme bokom na ozdobenie) a okolo korpusu umiestnime cukrárenskú obruč. Keď želatína mierne vychladla, tak vylejeme na pripravené višne a necháme aspoň 2 hodiny v chlade stuhnúť.
  5. Potom mlieko vyšlaháme so šlahačkou v prášku a stužovačom do pevna. Nanesieme na stuhnutú želatínu, zarovnáme nožom a posypeme kakaom na pečenie. Koláč necháme aspoň zopár hodín v chlade tuhnúť.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial