Základné Pizza cesto

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá slané, Základné recepty on by : lydia.argilli Značky:,

Existuje nekonečne veľa receptov na prípravu Pizze. Mne sa osvedčilo v tomto prípade, že v jednoduchosti je krása. Tento recept pozostáva len z 6 surovín a jeho výsledkom je chutné chrumkavé cesto. Okrem toho ho možno pripraviť deň vopred a nechať pomaly v chladničke kysnúť. Na ďalší deň stačí pol hodinu pred spracovaním vybrať von z chladu a nechať mierne otepliť.

Potrebujete:

  • 500g polohrubej múky
  • 1PL soli
  • 2PL oliv. oleja
  • 1/2 čerstvých kvasníc (20g) + 1PL kr. cukru na kvások
  • voda (ca. 200ml)
  • 1čl prášku do pečiva

Postup:

  • Podľa základného receptu si pripraviť z cukru a kvasníc kvások – https://recepis.sk/2019/09/20/kvasok-zakladny-recept/
  • Do misky na miesenie dať múku, soľ, olej, prášok do pečiva ( to mu dodá chrumkvaosť) a pridať kvások. Následne postupne za miesenia prilievať vodu až vznikne nelepivé cesto.
  • Cesto miesiť aspoň 10 min. Najlepšie na to použiť kuchynský robot. Vďaka dlhému mieseniu sa zvýši elastickosť cesta a lepšie sa s ním pracuje a tiež aj lepšie chutí.
  • Potom cesto dať do uzatvárateľnej nádoby a nechať buď hodinu kysnúť pri izbovej teplote alebo dať na pomalé kysnutie do chladničky.
  • Po vykysnutí cesto vyvaľkať na pomúčenej ploche na tenko (0,5cm) a potom potrieť rajčinovou šťavou a obložiť podľa chuti.
  • Ja dávam piecť pizzu do predhriatej rúry pri 200°C najskôr 10min. len s ohrievaním zo spodu a potom klasicky na ešte asi 15min. s ohrievaním z vrchu a spodu.
[Total: 1    Average: 5/5]
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial