Pizza chlebíčky

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Pizza cesto sa dá využiť aj na prípravu mnohých iných slaných pokrmov, nakoľko dobre vykysnuté pizza je krásne elastické a drží dobre svoj tvar. Jedným z možných spôsobom jeho prípravy je formou takýchto chutných chlebíčkou, ktoré chutia dobre aj ako hlavný pokrm alebo sú tiež výborným predjedlom či príloha k rajčinovej polievke.

Na základné cesto potrebujete:

  • 500g polohrubej múky
  • 1PL soli
  • 2PL oliv. oleja
  • 1/2 čerstvých kvasníc (20g) + 1PL kr. cukru na kvások
  • vlažná voda (ca. 200ml)

Okrem toho potrebujete:

  • 3PL olivového oleja
  • 1čl soli
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 PL sušeného tymiánu
  • 1/2 PL sušnej bazalky
  • 1čl pikatnej červenej papriky
  • 1PL čerstvej petržlenovej vňate
  • 6ks sušených rajčín
  • 5PL postrúhaného parmezánu
  • 2 balenie mozarella syru

Rady ako vyrobiť kvások nájdete tu – https://recepis.sk/2019/09/20/kvasok-zakladny-recept/

Recept na pizza cesto nájdete tu – https://recepis.sk/2020/02/23/zakladne-pizza-cesto/

Postup:

  • Podľa základného receptu si pripravíme pizza cesto. To dobre vymiesime (aspoň 10 minút aby sa uvolnil lepok z múky a tak dosiahol krásnu elasticitu ). Cesto prikryjeme a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.
  • Potom cesto vyberieme a vyšúľame ho na šulec. Ten pokrájame na ca. 20 rovnako veľkých kusov.
  • Každý kus cesta v rukách krúžime, až vzniknú malé guľky. Tieto potom dáme do vysokej misky.
  • Keď sú všetky guľky hotové, tak ich polejeme olejom, pridáme soľ, bylinky, na drobno pokrájané sušené rajčiny a parmezán. Cesnak pretlačíme takisto ku guľkám.
  • Rukami dobre premiešame až sú všetky guľky rovnomerne marinované. Pri miesení sa nemusíme báť, že guľky poškodíme, tieto držia dobre svoj tvar.
  • Zapekaciu misu vymažeme olejom. Potom kladieme na ňu guľky s odstupom. Vždy necháme guľkám dostatok miesta, aby mohli ešte narásť. Prikryté necháme ďaľších 20 minút takto oddychovať.
  • Medzitým si pokrájame mozarella syr na ca. 20 malých kociek. Tie, keď cesto podkysne, vložíme do prázdnych priestorov medzi guľkami v zapekacej mise.
  • Pečieme pri 200C v predhriatej rúre ca. 25 minút do zlatista.
  • Najlepšie chuté čerstvo vybratý z rúry keď sa syr ešte krásne ťahá.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial