Americká kuchyňa pozná mnohé výborné pokrmy, v ktorých sa spracováva tekvica na sladko, ako napríklad pumpkin pie. Preto som si dnes zmyslela, že skúsim vylepšiť palacinkový recept o tekvicu. Moje deti boli nadšené, palacinky mali skvelú oranžovú farbu a príjemnú jesennú arómu. Deti jedli s nutellou, ja som si pochutila na verzii s kandizovanou tekvicou.
Potrebujete:
- 1/2 hokkaido tekvice +2Pl vody
- 3 vajíčka
- 300ml mlieka
- 3Pl oleja
- 150g múky
- 3-4Pl kr.cukru
- Štipka soli
Postup
- Tekvicu rozpolíme, vyberieme zrnká a ošúpeme šupku. Ja na to používam klasickú škrabku na zemiaky, tak to ide jednoducho.
- Potom tekvicu pokrájame na malé kocky, vložíme do hrnca s troškou vody (naozaj stačí 1-2Pl), prikryjeme a necháme dusiť 10-15minút do mäkka.
- Následne ju necháme vychladnúť a ponorným mixérom rozmixujeme do mäkka.
- Vajíčka dáme do vysokej nádoby na šľahanie spolu s mliekom a olejom a prešľaháme do penista
- Pridáme cukor, soľ a tekvicu. Premiešame.
- Na záver pridáme múku, opäť prešľaháme a cesto necháme 15minút oddychovať.
- Panvicu na palacinky nahrejeme, potom pierkom pomažeme s olejom a nalejeme za naberačku palacinkového cesta.
- Pečieme z oboch strán ca. 2 minúty do zlatista.