Tekvicové palacinky

Americká kuchyňa pozná mnohé výborné pokrmy, v ktorých sa spracováva tekvica na sladko, ako napríklad pumpkin pie. Preto som si dnes zmyslela, že skúsim vylepšiť palacinkový recept o tekvicu. Moje deti boli nadšené, palacinky mali skvelú oranžovú farbu a príjemnú jesennú arómu. Deti jedli s nutellou, ja som si pochutila na verzii s kandizovanou tekvicou.

Potrebujete:

  • 1/2 hokkaido tekvice +2Pl vody
  • 3 vajíčka
  • 300ml mlieka
  • 3Pl oleja
  • 150g múky
  • 3-4Pl kr.cukru
  • Štipka soli

Postup

  • Tekvicu rozpolíme, vyberieme zrnká a ošúpeme šupku. Ja na to používam klasickú škrabku na zemiaky, tak to ide jednoducho.
  • Potom tekvicu pokrájame na malé kocky, vložíme do hrnca s troškou vody (naozaj stačí 1-2Pl), prikryjeme a necháme dusiť 10-15minút do mäkka.
  • Následne ju necháme vychladnúť a ponorným mixérom rozmixujeme do mäkka.
  • Vajíčka dáme do vysokej nádoby na šľahanie spolu s mliekom a olejom a prešľaháme do penista
  • Pridáme cukor, soľ a tekvicu. Premiešame.
  • Na záver pridáme múku, opäť prešľaháme a cesto necháme 15minút oddychovať.
  • Panvicu na palacinky nahrejeme, potom pierkom pomažeme s olejom a nalejeme za naberačku palacinkového cesta.
  • Pečieme z oboch strán ca. 2 minúty do zlatista.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*