HomeHlavné jedlá Bezmäsité jedlá Tuniakový kysnutý vrkoč

Tuniakový kysnutý vrkoč

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá on by : lydia.argilli Značky:, ,

Chutný recept z kysnutého cesta, vhodný tiež na servírovanie návšteve či k studenému občerstveniu. Z uvedeného množstva cesta vyvstanú 2 vrkoče. Kdo chce môže namiesto tuniaka použiť takisto hovädzie mleté mäso, ktoré pred nanesením na cesto krátko opražíme v panvici.

Na cesto potrebujeme:

  • 500g polohrubej múky
  • 20g čerstvých kvasníc +1Pl kr.cukru (na kvások)
  • 1Pl soli
  • 4Pl oliv. Oleja
  • 1Pl masla
  • Ca. 150ml vlažnej vody

Na oblohu potrebujeme:

  • 1 dóza tuniaka vo vlastnej šťave
  • 5-6Pl rajčinového pretlaku
  • 3 sušené paradajky
  • 1 červená paprika kápia
  • 1 červená menšia cibuľa (samozrejme mozno použiť aj klasickú cibuľu)
  • 50g olív
  • soľ, čierne korenie
  • Sušené bylinky -petržlén, pažítka prípadne bazalka
  • 1 vajíčko na pomazanie

Postup:

  • Podľa základného receptu (p.hore) si pripravíme pizza cesto. To dobre vymiesime (aspoň 10 minút aby sa uvolnil lepok z múky a tak dosiahol krásnu elasticitu ). Cesto prikryjeme a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.
  • Potom cesto vyberieme a vygúľame ho na obdľžnik, ktorý rozdelíme na 6 rovnakých pruhov (3 na jedem vrkoč).
  • Tuniak zlejeme zo šťavy a premiešame ho s rajčinovým pretlakom a na drobno pokrájanými sušenými rajčinami. Dochutíme soľou, čiernym korením, čili a bylinkami.
  • Olivy pokrájame na plátky, kápiu a cibuľu na drobné kocky.
  • Na každý pás cesta nanesieme do stredu tuniakovú zmes a potom posypeme olivami, cibuľkou a paprikami. Konce cesta spojíme a uzatvoríme aby vznikli 3 šuľce a potom cesto uprostred šuľca narežeme nožom.
  • Z takto pripravených 3 naplnených kusov cesta zapletieme vrkoč (p. Obrázok).
  • Vrkoč prenesieme na plech, kde ho prikrytý ešte necháme 20 minút podkysnúť. Potom ho pomažeme roztrepaným vajíčkom a dáme do rúry na ca. 30 minút piecť pri 200 C do zlatista.
  • Ten istý postup zopakujeme aj so zvyšným cestom.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial