Tieto šišky sú bez plnky, obalované ešte horúce v cukre. Chutia skutočne super, a to aj po 1-2 dňoch. Keďže v nich nieje plnka, sú super na zobratie zo sebou, napríklad na piknick.

Suroviny:
- 500g hladkej múky
- Štipka soli
- 4 PL kr. Cukru
- 20g čerstvého droždia
- ca. 160ml teplého mlieka
- 50g masla izbovej teploty
- 20g práškového cukru
- Tuk na vyprážanie (ca. 200ml)
Postup:
- Mlieko nahrejeme (malo by byť teplé ale nie horúce), pridáme rozdrobené droždie a cukor, dobre premiešame a prikryté necháme stáť 10 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Alternatívne stačí aj kvasnice s cukrom dať do misky, premiešať a nechať stáť minút pokiaľ kvasnice nedostanú tekutú konzistenciu.
- Múku zmiešame so soľou a maslom a postupne pridáme kvások. Miesime aspoň 10 minút pokiaľ vznikne vláčne, elastické cesto.
- Potom cesto zakryjeme najlepšie mokrou utierkou a necháme hodinu v teple kysnúť.
- Cesto rozgúľame na 1cm hrúbku a pomocou väčšj kruhovej vykrajovačky vykrojíme kruhy.
- V panvici si zohrejeme väčšie množstvo tuku (šišky by mali pri pražený plávať v tuku)
- Následne v horúcom oleji pomaly pražíme z oboch strán do zlatista na nizskej teplote. Aby boli zvnútra hotové a zvonku chrumkavé potrebujú aspoň 5 minút na každej strane.
- Ešte horúce šišky obalíme v miske s kryštáľovým cukrom, ktorý sme si dali do misky.
- Necháme vychladnúť-
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: