Tieto šišky sú bez plnky, obalované ešte horúce v cukre. Chutia skutočne super, a to aj po 1-2 dňoch. Keďže v nich nieje plnka, sú super na zobratie zo sebou, napríklad na výlety.
Suroviny:
- 500g hladkej múky
- Štipka soli
- 4 PL kr. Cukru
- 20g čerstvého droždia
- ca. 160ml teplého mlieka
- 50g masla izbovej teploty
- 20g práškového cukru
- Tuk na vyprážanie (ca. 200ml)
Postup:
- Mlieko nahrejeme (malo by byť teplé ale nie horúce), pridáme rozdrobené droždie a cukor, dobre premiešame a prikryté necháme stáť 10 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Alternatívne stačí aj kvasnice s cukrom dať do misky, premiešať a nechať stáť minút pokiaľ kvasnice nedostanú tekutú konzistenciu.
- Múku zmiešame so soľou a maslom a postupne pridáme kvások. Miesime aspoň 10 minút pokiaľ vznikne vláčne, elastické cesto.
- Potom cesto zakryjeme najlepšie mokrou utierkou a necháme hodinu v teple kysnúť.
- Cesto rozgúľame na 1cm hrúbku a pomocou väčšj kruhovej vykrajovačky vykrojíme kruhy.
- V panvici si zohrejeme väčšie množstvo tuku (šišky by mali pri pražený plávať v tuku)
- Následne v horúcom oleji pomaly pražíme z oboch strán do zlatista na nizskej teplote. Aby boli zvnútra hotové a zvonku chrumkavé potrebujú aspoň 5 minút na každej strane.
- Ešte horúce šišky obalíme v miske s kryštáľovým cukrom, ktorý sme si dali do misky.
- Necháme vychladnúť-
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Jednoduché šišky obalené v cukre
Tieto šišky sú bez plnky, obalované ešte horúce v cukre. Chutia skutočne super, a to aj po 1-2 dňoch. Keďže v nich nieje plnka, sú super na zobratie zo sebou, napríklad na výlety. Suroviny: Postup:
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]
Makový závin so slivkami
Možno aj vy patríte k milovníkom maku, ale už dávno som zistila, že mak skvelo dopĺňa aj chute kvôstkového ovocia ako napríklad čerešne či slivky. Ich kombinácia je neskutočne chutná a tak som nám pripravila k sezóne sliviek tento makový závin so slivkami. Recept