Fantastický hladký maslový krém na torty, muffiny či koláče (hrnčekový)

Tento univerzálny krém vás určite nadchne. Nielen, že je za pár minút hotový ale aj chutí skvelo a perfektne drží tvar.

Suroviny:

  • 1/2 balenia (100ml) šlahačkovej smotany + 1 stužovač
  • 1/2 masla izbovej teploty
  • 3 PL pr. cukru
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

  • Maslo a cukor dáme do misky a šľaháme na najvyššom stupni 2 minúty, až dostane maslo nadýchanú, krémovitú konzistenciu.
  • Šľahačku si dáme do druhej misky spolu s cukrom a stužovačom a vyšľaháme do tuhej peny.
  • Maslo a šľahačku spolu premiešame a pridáme vanilkový krém.
  • Krém nanesieme na vychladnutý koláč, či tortu alebo muffiny.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


One Comment

  1. Pingback: Skvelý víkendový hrnčekový koláč - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *