Tento univerzálny krém vás určite nadchne. Nielen, že je za pár minút hotový ale aj chutí skvelo a perfektne drží tvar.
Suroviny:

- 1/2 balenia (100ml) šlahačkovej smotany + 1 stužovač
- 1/2 masla izbovej teploty
- 3 PL pr. cukru
- 1 vanilkový cukor
Postup:
- Maslo a cukor dáme do misky a šľaháme na najvyššom stupni 2 minúty, až dostane maslo nadýchanú, krémovitú konzistenciu.
- Šľahačku si dáme do druhej misky spolu s cukrom a stužovačom a vyšľaháme do tuhej peny.
- Maslo a šľahačku spolu premiešame a pridáme vanilkový krém.
- Krém nanesieme na vychladnutý koláč, či tortu alebo muffiny.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:
Pingback: Skvelý víkendový hrnčekový koláč - recepis.sk - Keď tradície chutia