Fantastický hladký maslový krém na torty, muffiny či koláče - Semlor_lydia Argilli_ Food photography_recepis.sk

Skvelý víkendový hrnčekový koláč

Ak hľadáte koláč, ktorý sa doslova bude rozplývať na jazyku, tak odporúčam vyskúšať túto lahôdku. Víkendový ho volám lebo vyžaduje trošku dlhšiu prípravu ako klasická piškóta, ale verte, že to stojí za to. Do cesta som použila aj ovocie (mrazené čučoriedky), samozrejme, že môžete tieto nahradiť iným drobným ovocím alebo ovocie aj vynechať. Na meranie som použila šálku s 250ml. Plech mal rozmer 25*35cm.

Suroviny na cesto:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 šálky oleja
  • 1/2 šálky kakaa
  • 1/2 šálky mlieka (rastlinného mlieka)
  • 1,5 šálky hl. múky

Suroviny na hladký maslový krém:

  • 1/2 masla izbovej teploty
  • 3 PL pr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 balenia (100ml) šlahačkovej smotany + 1 stužovač

Ďaľšie suroviny:

  • 1 balenie ricotta syru (takisto možno použiť mascarpone)
  • 1 balenie jemného tvarohu
  • 1 vajíčko
  • 1/2 sálky jemného cukru
  • drobné ovocie (napr. čušoriedky)

Postup:

  • Vajíčka vyľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do hladka. Pridáme postupne olej a ďaľej šľaháme.
  • Následne pridáme prášok do pečiva, kakao, múku ako aj mlieko a vypracujeme hladké cesto. To nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Ricotta zmiešame s tvarohom, vajíčkom, cukrom a vanilkovým cukrom a prešľaháme. Vzniknutú zmes nanesieme na kakaovú zmes a zarovnáme.
  • Na vrch položíme drobné ovocie a dáme piecť pri 160C na ca. 40 minút.
  • Necháme vychladnúť. Na vrch koláča dáme ešte maslový krém. Postup na jeho prípravu nájdete tu.

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


  • Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Zaiste ste už mali možnosť vyskúšať v reštaurácii lasagne s boloňskou omáčkou. Správne pripravené sú nielen šťavnaté alebo aj tak lahodné a jemné, že sa doslova rozplývajú na jazyku. Takéto Lasagne si môžete pripraviť aj doma, postačia vám lasagne pláty, ktoré nemusíte predvariť. Okrem toho budete už len potrebovať bešamelovú […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*