Tieto fašírky sú veľmi chutným spôsobom ako spotrebovať zvyšky uvarenej ryže. Sú rýchlo hotové a vďaka rýži pekne chrumkavé. Pomer rýže a mäsa by mali byť zhruba 50:50.
Suroviny:
- 200g hovädzieho mletého mäsa
- Zhruba rovnaké množstvo ryže ako mäsa
- 1 vajíčko
- 2-3Pl strúhanky
- 1 cibuľa pokrájaná na drobno
- Petržlenová vňať
- Soľ, grilovacie korenie, čierne korenie
Postup:
- Mäso dáme do misky spolu s ryžou.
- Pridáme vajíčko, na jemno pokrájanú cibuľu, vňať a korenie.
- Miešame a postupne pridávame strúhanku až vznikne mierne lepivá zmes.
- Z nej formujeme fašírky, ktoré na strednom ohni opekáme z oboch strán (ca. 5 minút na jednej strane) do zlatista.
- Chutnou prílohou je napríklad zemiaková kaša, či čerstvý šalát
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup: