Fašírky zo zvyšku varenej ryže_lydia Argilli_ Food photography_recepis.sk

Fašírky zo zvyšku varenej ryže

Tieto fašírky sú veľmi chutným spôsobom ako spotrebovať zvyšky uvarenej ryže. Sú rýchlo hotové a vďaka rýži pekne chrumkavé. Pomer rýže a mäsa by mali byť zhruba 50:50.

Suroviny:

  • 200g hovädzieho mletého mäsa
  • Zhruba rovnaké množstvo ryže ako mäsa
  • 1 vajíčko
  • 2-3Pl strúhanky
  • 1 cibuľa pokrájaná na drobno
  • Petržlenová vňať
  • Soľ, grilovacie korenie, čierne korenie

Postup:

  • Mäso dáme do misky spolu s ryžou.
  • Pridáme vajíčko, na jemno pokrájanú cibuľu, vňať a korenie.
  • Miešame a postupne pridávame strúhanku až vznikne mierne lepivá zmes.
  • Z nej formujeme fašírky, ktoré na strednom ohni opekáme z oboch strán (ca. 5 minút na jednej strane) do zlatista.
  • Chutnou prílohou je napríklad zemiaková kaša, či čerstvý šalát

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*