Tieto fašírky sú veľmi chutným spôsobom ako spotrebovať zvyšky uvarenej ryže. Sú rýchlo hotové a vďaka rýži pekne chrumkavé. Pomer rýže a mäsa by mali byť zhruba 50:50.
Suroviny:
- 200g hovädzieho mletého mäsa
- Zhruba rovnaké množstvo ryže ako mäsa
- 1 vajíčko
- 2-3Pl strúhanky
- 1 cibuľa pokrájaná na drobno
- Petržlenová vňať
- Soľ, grilovacie korenie, čierne korenie
Postup:
- Mäso dáme do misky spolu s ryžou.
- Pridáme vajíčko, na jemno pokrájanú cibuľu, vňať a korenie.
- Miešame a postupne pridávame strúhanku až vznikne mierne lepivá zmes.
- Z nej formujeme fašírky, ktoré na strednom ohni opekáme z oboch strán (ca. 5 minút na jednej strane) do zlatista.
- Chutnou prílohou je napríklad zemiaková kaša, či čerstvý šalát

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]