Fašírky zo zvyšku varenej ryže

Tieto fašírky sú veľmi chutným spôsobom ako spotrebovať zvyšky uvarenej ryže. Sú rýchlo hotové a vďaka rýži pekne chrumkavé. Pomer rýže a mäsa by mali byť zhruba 50:50.

Suroviny:

  • 200g hovädzieho mletého mäsa
  • Zhruba rovnaké množstvo ryže ako mäsa
  • 1 vajíčko
  • 2-3Pl strúhanky
  • 1 cibuľa pokrájaná na drobno
  • Petržlenová vňať
  • Soľ, grilovacie korenie, čierne korenie

Postup:

  • Mäso dáme do misky spolu s ryžou.
  • Pridáme vajíčko, na jemno pokrájanú cibuľu, vňať a korenie.
  • Miešame a postupne pridávame strúhanku až vznikne mierne lepivá zmes.
  • Z nej formujeme fašírky, ktoré na strednom ohni opekáme z oboch strán (ca. 5 minút na jednej strane) do zlatista.
  • Chutnou prílohou je napríklad zemiaková kaša, či čerstvý šalát

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *