Deti vyrobili pre ocina tieto srdiečka a boli na ne veľmi hrdé.
Suroviny:
- 200g masla
- 360g hl.múky
- 80g práškového cukru
- 3 žĺtka
- 30g kakkaa na pečenie
- Štipka soli
Postup:
- V miske prešľaháme žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Pridáme maslo pokrájané na kusy, soľ a múku ako kakaao a rukamy vypracujeme cesto.
- Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme pol hodinu odpočívať v chlade.
- Potom cesto vyrolujeme na pomúčenej pracovnej ploche a formičkou vykrajujeme tvary podľa chuti.
- Vykrojené keksíky pokladieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 200C ca. 8-10 minút do zhnednutia. Keksíky sú rýchlo hotové, preto odporúčam neodchádzať od rúry počas pečenia.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup: