Čokoládové srdiečka z maslového cesta

Deti vyrobili pre ocina tieto srdiečka a boli na ne veľmi hrdé.

Suroviny:

  • 200g masla
  • 360g hl.múky
  • 80g práškového cukru
  • 3 žĺtka
  • 30g kakkaa na pečenie
  • Štipka soli

Postup:

  • V miske prešľaháme žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  • Pridáme maslo pokrájané na kusy, soľ a múku ako kakaao a rukamy vypracujeme cesto.
  • Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme pol hodinu odpočívať v chlade.
  • Potom cesto vyrolujeme na pomúčenej pracovnej ploche a formičkou vykrajujeme tvary podľa chuti.
  • Vykrojené keksíky pokladieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 200C ca. 8-10 minút do zhnednutia. Keksíky sú rýchlo hotové, preto odporúčam neodchádzať od rúry počas pečenia.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *