Vyskúšali ste už panna cotta? Tradične sa pripravuje tento dezert len zo šľahačkovej smotany, ja som si ale zvykla ju pripravovať 1:1 z mlieka a smotany. Rozdiel chuťovo nezistite a ušetríte si veľa zbytočných kalórii. Panna Cotta chutí skvelo z kompótom ale aj s čerstvým ovocím. Skvelý dezert na poslednú chvíľu aj na príklad na blížiaci sa sviatok sv. Valentína.
Suroviny:
- 200ml šľahačkovej (alebo rastlinnej) smotany
- 200ml mlieka
- 4 PL kr. cukru
- 1 čerstvá vanilka (alebo 1 vanilkový cukor)
- 1 balenie drtenej čírej želatíny (na 500ml) alebo 6 plátov želatíny + 3 PL vody
Postup:
- Do hrnca nalejeme smotanu a mlieko a začneme ich nahrievať.
- Potom v smotane rozmiešame v nej cukor a vanilku (na to vanilku rozrežeme a hrotom noža vyškrabeme vnútro).
- Zvyšok vanilky pridáme do mlieka počas varenia. Neskôr ho odstránime, predtým než pridáme želatínu.
- Tekutina by mala byť horúca ale nemala by zovrieť. Keď dosiahne túto teplotu, odložíme ju stranou.
- Drtenú želatínu nasypeme do hrnca spolu s vlažnou, nie horúcou vodou (2-3 lyžice). Hrniec krátko nahrejeme a miešame, až sa želatína začne topiť. Pri plátovej želatíne ju najskôr necháme 5 minút stát zaliatú vlažnou vodou, potom zvyšnú vodu vylejeme a len nabopnaté pláty dáme krátko ohrievať do hrnca.
- Keď je želatína tekutá, pridáme malé množstvo teplej (nie horúcej) smotany a premiešame. Potom zmes prilejeme do zvyšnej smotany.
- Kdo sa obáva, že by v smotane mohli ostať kusy želatíny, preleje ju do smotany cez sitko.
- Takto pripravenú smotanu nalejeme do formičiek a necháme ju v chladničke aspoň hodinu tuhnúť, najlepšie však cez noc.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Lahodný dezert bez pečenia – Panna Cotta
Vyskúšali ste už panna cotta? Tradične sa pripravuje tento dezert len zo šľahačkovej smotany, ja som si ale zvykla ju pripravovať 1:1 z mlieka a smotany. Rozdiel chuťovo nezistite a ušetríte si veľa zbytočných kalórii. Panna Cotta chutí skvelo z kompótom ale aj s čerstvým ovocím. Skvelý dezert na poslednú […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Zeleninová polievka s mäsovými guľkami
Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]