Lahodný dezert bez pečenia - Panna Cotta_lydia Argilli_ Food photography_recepis.sk

Lahodný dezert bez pečenia – Panna Cotta

Vyskúšali ste už panna cotta? Tradične sa pripravuje tento dezert len zo šľahačkovej smotany, ja som si ale zvykla ju pripravovať 1:1 z mlieka a smotany. Rozdiel chuťovo nezistite a ušetríte si veľa zbytočných kalórii. Panna Cotta chutí skvelo z kompótom ale aj s čerstvým ovocím. Skvelý dezert na poslednú chvíľu aj na príklad na blížiaci sa sviatok sv. Valentína.

Suroviny:

  • 200ml šľahačkovej (alebo rastlinnej) smotany
  • 200ml mlieka
  • 4 PL kr. cukru
  • 1 čerstvá vanilka (alebo 1 vanilkový cukor)
  • 1 balenie drtenej čírej želatíny (na 500ml) alebo 6 plátov želatíny + 3 PL vody

Postup:

  • Do hrnca nalejeme smotanu a mlieko a začneme ich nahrievať.
  • Potom v smotane rozmiešame v nej cukor a vanilku (na to vanilku rozrežeme a hrotom noža vyškrabeme vnútro).
  • Zvyšok vanilky pridáme do mlieka počas varenia. Neskôr ho odstránime, predtým než pridáme želatínu.
  • Tekutina by mala byť horúca ale nemala by zovrieť. Keď dosiahne túto teplotu, odložíme ju stranou.
  • Drtenú želatínu nasypeme do hrnca spolu s vlažnou, nie horúcou vodou (2-3 lyžice). Hrniec krátko nahrejeme a miešame, až sa želatína začne topiť. Pri plátovej želatíne ju najskôr necháme 5 minút stát zaliatú vlažnou vodou, potom zvyšnú vodu vylejeme a len nabopnaté pláty dáme krátko ohrievať do hrnca.
  • Keď je želatína tekutá, pridáme malé množstvo teplej (nie horúcej) smotany a premiešame. Potom zmes prilejeme do zvyšnej smotany.
  • Kdo sa obáva, že by v smotane mohli ostať kusy želatíny, preleje ju do smotany cez sitko.
  • Takto pripravenú smotanu nalejeme do formičiek a necháme ju v chladničke aspoň hodinu tuhnúť, najlepšie však cez noc.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lahodný dezert bez pečenia – Panna Cotta

Vyskúšali ste už panna cotta? Tradične sa pripravuje tento dezert len zo šľahačkovej smotany, ja som si ale zvykla ju pripravovať 1:1 z mlieka a smotany. Rozdiel chuťovo nezistite a ušetríte si veľa zbytočných kalórii. Panna Cotta chutí skvelo z kompótom ale aj s čerstvým ovocím. Skvelý dezert na poslednú […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.


  • Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]


  • Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*