Ak hľadáte rýchly koláč na spôsob bábovky, ktorý si pripravíte za pár minút a ktorý bude super nadýchaný a po pomarančoch pekne aromatický, tak toto je ten správny recept pre vás. Namiesto pomarančov môžete použiť samozrejme aj citróny. Ak chcete použiť aj šupku, nezabudnite ovocie dobre umyť a keď sa dá kúpiť v bio kvalite.

Suroviny:
- 3 vajíčka
- šťava z 2 veľkých pomarančov (+kôra)
- 50g kr. cukru
- 50ml oleja
- 300g hl. múky
- 1/2 prášku do pečiva
Postup:
- Vajíčka vyšlaháme s cukrom do tuhej peny.
- Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Pomarančovú kôru postrúhame a potom z pomarančov vytlačíme šťavu. Pridáme ju k cestu.
- Na záver primiešame prášok do pečiva a múku.
- Cesto nalejeme do vymastenej formy a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C po dobu ca. 40 minút.
- Kdo chce môže poliať cukrovou polevou vyrobenou zmiešaním 100g práškového cukru a pár lyžičiek pomarančovej šťavy.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]