Super vláčny pomarančový koláč_lydia Argilli_ Food photography_recepis.sk

Super vláčny pomarančový koláč

Ak hľadáte rýchly koláč na spôsob bábovky, ktorý si pripravíte za pár minút a ktorý bude super nadýchaný a po pomarančoch pekne aromatický, tak toto je ten správny recept pre vás. Namiesto pomarančov môžete použiť samozrejme aj citróny. Ak chcete použiť aj šupku, nezabudnite ovocie dobre umyť a keď sa dá kúpiť v bio kvalite.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • šťava z 2 veľkých pomarančov (+kôra)
  • 50g kr. cukru
  • 50ml oleja
  • 300g hl. múky
  • 1/2 prášku do pečiva

Postup:

  • Vajíčka vyšlaháme s cukrom do tuhej peny.
  • Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Pomarančovú kôru postrúhame a potom z pomarančov vytlačíme šťavu. Pridáme ju k cestu.
  • Na záver primiešame prášok do pečiva a múku.
  • Cesto nalejeme do vymastenej formy a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C po dobu ca. 40 minút.
  • Kdo chce môže poliať cukrovou polevou vyrobenou zmiešaním 100g práškového cukru a pár lyžičiek pomarančovej šťavy.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*