Ak hľadáte rýchly koláč na spôsob bábovky, ktorý si pripravíte za pár minút a ktorý bude super nadýchaný a po pomarančoch pekne aromatický, tak toto je ten správny recept pre vás. Namiesto pomarančov môžete použiť samozrejme aj citróny. Ak chcete použiť aj šupku, nezabudnite ovocie dobre umyť a keď sa dá kúpiť v bio kvalite.

Suroviny:
- 3 vajíčka
- šťava z 2 veľkých pomarančov (+kôra)
- 50g kr. cukru
- 50ml oleja
- 300g hl. múky
- 1/2 prášku do pečiva
Postup:
- Vajíčka vyšlaháme s cukrom do tuhej peny.
- Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Pomarančovú kôru postrúhame a potom z pomarančov vytlačíme šťavu. Pridáme ju k cestu.
- Na záver primiešame prášok do pečiva a múku.
- Cesto nalejeme do vymastenej formy a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C po dobu ca. 40 minút.
- Kdo chce môže poliať cukrovou polevou vyrobenou zmiešaním 100g práškového cukru a pár lyžičiek pomarančovej šťavy.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup: