Super vláčny pomarančový koláč

Ak hľadáte rýchly koláč na spôsob bábovky, ktorý si pripravíte za pár minút a ktorý bude super nadýchaný a po pomarančoch pekne aromatický, tak toto je ten správny recept pre vás. Namiesto pomarančov môžete použiť samozrejme aj citróny. Ak chcete použiť aj šupku, nezabudnite ovocie dobre umyť a keď sa dá kúpiť v bio kvalite.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • šťava z 2 veľkých pomarančov (+kôra)
  • 50g kr. cukru
  • 50ml oleja
  • 300g hl. múky
  • 1/2 prášku do pečiva

Postup:

  • Vajíčka vyšlaháme s cukrom do tuhej peny.
  • Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Pomarančovú kôru postrúhame a potom z pomarančov vytlačíme šťavu. Pridáme ju k cestu.
  • Na záver primiešame prášok do pečiva a múku.
  • Cesto nalejeme do vymastenej formy a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C po dobu ca. 40 minút.
  • Kdo chce môže poliať cukrovou polevou vyrobenou zmiešaním 100g práškového cukru a pár lyžičiek pomarančovej šťavy.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *