HomeHlavné jedlá slané Bezmäsité jedlá Langoše ako od mojej starej mamy

Langoše ako od mojej starej mamy

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá slané, Základné recepty on by : lydia.argilli Značky:, ,

Výborné zlatisté chrumkavé langoše ako od mojej starej mamy.

Na tento recept potrebujete:

  • 500g hladkej múky
  • 20g čerstvého droždia (alebo 1 sušené droždie, to potom netreba zarábať do kvásku ale stačí primiešať k múke)
  • 1PL cukru
  • 1PL soli
  • 1PL octu
  • Teplá voda

Postup:

  • Droždie rozmrviť do misky a posypať kryštálovým cukrom. Lyžičkou spolu dobre premiešať a nechať 10min. oddychovať pokiaľ sa vytvorí kvások. Postup na výrobu kvásku nájdete aj tu – https://recepis.sk/2019/09/20/kvasok-zakladny-recept/
  • Múku zmiešať so soľou, octom a kváskom a postupne pridávať doňho teplú vodu. V tomto prípade má byť cesto skôr lepivé (z nelepivého cesta sú inak tvrdé langoše). Cesto miesiť rukou alebo robotom aspoň 10min. a potom nechať prikyté 1,5hod. na teplom mieste kysnúť.
  • Následne z cesta pomúčenými rukamy odtrhávať rovnako veľké kúsky a z nich vypracovať malé bochníky (mne ich vyšlo 12) a tie nechať pod mokrou utierkou ešte ďaľších 20min. kysnúť.
  • V panvici zohriať väčšie množstvo oleja a rukamy najlepšie na utierke vyťahovať langoše veľké asi ako tanier. Tie smažiť z oboch strán v oleji do zlatista.
  • Ja zvyknem hotový langoš ešte zvrchu trochu posoliť prípadne pomazať roztlačeným cesnakom.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial