Langoše, recept od mojej starej mamy

Zdedený recept na výborné zlatisté chrumkavé langoše ako od mojej starej mamy. Tieto sa klasicky nevaľkali ale naťahovali pomastenými rukami do požadvonej kruhovitej formy.

Výhoda je, že naťahovaním netreba cesto už po povrchu pomúčiť a tak sa múka v tuku nepripaľuje. Kdo si trúfa, rozhodne odporúčam vyskúšať.

Suroviny:

  • 500g hladkej múky
  • 20g čerstvého droždia
  • 1PL cukru
  • 1PL soli
  • 1PL octu
  • Teplá voda (ca. 250ml)

Postup:

  • Droždie rozmrvíme do misky a posypeme kryštálovým cukrom. Lyžičkou spolu dobre premiešame a necháme oddychovať pokiaľ sa vytvorí kvások. Postup na výrobu kvásku nájdete aj tu – https://recepis.sk/2019/09/20/kvasok-zakladny-recept/
  • Múku zmiešame so soľou, octom a kváskom a postupne pridávame teplú vodu.
  • V tomto prípade má byť cesto skôr lepivé (z nelepivého cesta sú inak tvrdé langoše).
  • Cesto miesime rukou alebo robotom aspoň 10 minút.
  • Potom honecháme prikyté pol hodinu oddychovať na teplom mieste pokiaľ nakysne.
  • Následne cesto rozdelíme na rovnako veľké bochníky – z uvedeného množstva vyjde 12ks, ktoré si položíme na pomúčenú pracovnú plochu.
  • Prikryté ich necháme opäť pol hodinu oddychovať.
  • V panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja (langoše by mali v oleji plávať).
  • Po polhodine oddychovania z cesta pomastenými rukamy vyťahujeme langoše veľké asi ako tanier.
  • Takto pripravené ich rovno smažíme v oleji do zlatistaz oboch strán.
  • Ja zvyknem hotový langoš ešte zvrchu trochu posoliť prípadne pomazať roztlačeným cesnakom.
e-kniha recepty bezmasite slane recepis

Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.

Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.

Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Super rýchla omáčka hotová za pár minút. Na to, aby sa varenie urýchly je dôležité brokolicu rozobrať na malé ružičky, tým budú rýchlejšie uvarené.


  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*