Chia sú výborným zdrojom omega-3 mastných kyselín, vitamínov B, antioxidantov a pozitívne vplývajú na hormonálnu rovnováhu. Tento pudding zvládnete skutočne za pár minút a nielen chutí výborne ale aj zasýti. Mlieko môžete voliť či už kravské alebo rastlinné, výsledok bude rovnako chutný.

Suroviny:
- 2 PL chia semiačok
- 100 ml mlieka– rastlinného mlieka (napríklad ovsené)
- 100g malín +1PL pr. cukru (alebo iného sladidla)
Postup:
- Do misky nasypeme semiačka a zalejeme ich mliekom.
- Premiešame lyžičkou a necháme 2 minúty stáť.
- Potom opäť premiešame, aby sa semiačka od seba odlepili a opäť necháme 2 minúty stať.
- Do tretice postup zopakujeme. Potom už len necháme aspoň 30 minút semiačka nabopnať.
- Optimálne ich necháme prikryté stáť cez noc pri izbovej teplote.
- Maliny roztlačím s cukrom a potom vrstvíme náš puding – vrstva malín, potom chia pudding a na vrch opäť maliny.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: