Či už z kupovaných plátov, alebo z domácich vyrobených, je dobré mať po ruke recept na jednoduchý krém, ktorými naplníte medové rezy. Dôležité je len, rezy zaťažiť po naplnení cesta a potom ich nechať aspoň 24 hodín oddychovať. Na záver už len naniesť čokoládu a môžete servírovať.
Na plnku potrebujete:
- 650ml mlieka
- 1 balenie pudingu zlatý klas alebo vanilkového pudingu
- 2Pl hrubej múky
- 1 vanilkový cukor
- 70g kr. Cukru
- 150g masla izbovej teploty
- (100g čokolády na polevu)
Recept na medové cesto nájdete tu – https://recepis.sk/2021/05/30/makke-medove-rezy/
Postup:
- Na plnku dáme do hrnca 600ml mlieka.
- Zvyšné mlieko zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, pudingovým práškom a múkou.
- Akonáhle mlieko v hrnci zovrie, vlejeme doňho zmes a uvaríme tuhý puding.
- Puding necháme úplne vychladnúť. Potom doňho mixérom prišľaháme maslo, ktoré sme pokrájali na menšie kusy a miešame až vznikne hladká plnka bez hrudiek.
- Plnku nanášame postupne na jednotlivé pláty medových rezov a potom horný plát zaťažíme.
- Necháme aspoň 24 hodín v chlade stáť. Na záver polejeme vrchný plát roztopenou čokoládou a môžeme servírovať.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: