Jednoduchý krém na medové rezy

Či už z kupovaných plátov, alebo z domácich vyrobených, je dobré mať po ruke recept na jednoduchý krém, ktorými naplníte medové rezy. Dôležité je len, rezy zaťažiť po naplnení cesta a potom ich nechať aspoň 24 hodín oddychovať. Na záver už len naniesť čokoládu a môžete servírovať.

Na plnku potrebujete:

  • 650ml mlieka
  • 1 balenie pudingu zlatý klas alebo vanilkového pudingu
  • 2Pl hrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 70g kr. Cukru
  • 150g masla izbovej teploty
  • (100g čokolády na polevu)

Recept na medové cesto nájdete tu – https://recepis.sk/2021/05/30/makke-medove-rezy/

Postup:

  • Na plnku dáme do hrnca 600ml mlieka.
  • Zvyšné mlieko zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, pudingovým práškom a múkou.
  • Akonáhle mlieko v hrnci zovrie, vlejeme doňho zmes a uvaríme tuhý puding.
  • Puding necháme úplne vychladnúť. Potom doňho mixérom prišľaháme maslo, ktoré sme pokrájali na menšie kusy a miešame až vznikne hladká plnka bez hrudiek.
  • Plnku nanášame postupne na jednotlivé pláty medových rezov a potom horný plát zaťažíme.
  • Necháme aspoň 24 hodín v chlade stáť. Na záver polejeme vrchný plát roztopenou čokoládou a môžeme servírovať.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*