Jednoduchý krém na medové rezy

Či už z kupovaných plátov, alebo z domácich vyrobených, je dobré mať po ruke recept na jednoduchý krém, ktorými naplníte medové rezy. Dôležité je len, rezy zaťažiť po naplnení cesta a potom ich nechať aspoň 24 hodín oddychovať. Na záver už len naniesť čokoládu a môžete servírovať.

Výhody tortového krému z týchto ingrediencií:

Krémová textúra

Kombinácia mlieka, pudingovej zmesi a múky vytvára sviežu hladkú a krémovú štruktúru tortového krému. Táto zamatová konzistencia dodáva každému kúsku torty luxusný pocit v ústach a zvyšuje jej celkovú pôžitkovosť.

Jednoduchá príprava

Tento tortový krém sa pripravuje veľmi jednoducho, len z niekoľkých základných surovín. Či už ste začínajúci pekár alebo skúsený profesionál, vďaka tomuto receptu je domáci tortový krém dostupný pre všetkých.

Ľahká obmena

Použitie vanilkového pudingu a vanilkového cukru dodáva tortovému krému bohatú, aromatickú chuť. Tento recept je však veľmi prispôsobivý a umožňuje vám prispôsobiť chuťový profil podľa vašich preferencií. Či už dávate prednosť klasickej vanilkovej chuti, alebo chcete experimentovať s rôznymi príchuťami pudingu, napríklad s čokoládou alebo maslom, možnosti sú neobmedzené.

Vyvážená sladkosť

Kombinácia kryštálového a vanilkového cukru zaručuje, že tortový krém má dokonale vyváženú sladkosť. Vanilkový cukor dodáva jemný nádych kvetinovej sladkosti.

Stabilita a štruktúra

Hrubá múka, ktorá je súčasťou tortového krému, mu dodáva potrebnú štruktúru a stabilitu, čím zabraňuje jeho prílišnej riedkosti a tekutosti. To pomáha tortovému krému držať tvar pri vrstvení medzi vrstvami torty alebo pri nanášaní na pečivo, čím sa zabezpečí krásna prezentácia konečného výrobku, ktorý je vizuálne príťažlivý a chutný.

Suroviny na plnku

  • 650ml mlieka
  • 1 balenie pudingu zlatý klas alebo vanilkového pudingu
  • 2Pl hrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 70g kr. Cukru
  • 150g masla izbovej teploty
  • (100g čokolády na polevu)

Recept na medové cesto nájdete tu – https://recepis.sk/2021/05/30/makke-medove-rezy/

Postup:

  • Na plnku dáme do hrnca 600ml mlieka.
  • Zvyšné mlieko zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, pudingovým práškom a múkou.
  • Akonáhle mlieko v hrnci zovrie, vlejeme doňho zmes a uvaríme tuhý puding.
  • Puding necháme úplne vychladnúť. Potom doňho mixérom prišľaháme maslo, ktoré sme pokrájali na menšie kusy a miešame až vznikne hladká plnka bez hrudiek.
  • Plnku nanášame postupne na jednotlivé pláty medových rezov a potom horný plát zaťažíme.
  • Necháme aspoň 24 hodín v chlade stáť. Na záver polejeme vrchný plát roztopenou čokoládou a môžeme servírovať.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*