Jednoduchý krém na medové rezy

Či už z kupovaných plátov, alebo z domácich vyrobených, je dobré mať po ruke recept na jednoduchý krém, ktorými naplníte medové rezy. Dôležité je len, rezy zaťažiť po naplnení cesta a potom ich nechať aspoň 24 hodín oddychovať. Na záver už len naniesť čokoládu a môžete servírovať.

Výhody tortového krému z týchto ingrediencií:

Krémová textúra

Kombinácia mlieka, pudingovej zmesi a múky vytvára sviežu hladkú a krémovú štruktúru tortového krému. Táto zamatová konzistencia dodáva každému kúsku torty luxusný pocit v ústach a zvyšuje jej celkovú pôžitkovosť.

Jednoduchá príprava

Tento tortový krém sa pripravuje veľmi jednoducho, len z niekoľkých základných surovín. Či už ste začínajúci pekár alebo skúsený profesionál, vďaka tomuto receptu je domáci tortový krém dostupný pre všetkých.

Ľahká obmena

Použitie vanilkového pudingu a vanilkového cukru dodáva tortovému krému bohatú, aromatickú chuť. Tento recept je však veľmi prispôsobivý a umožňuje vám prispôsobiť chuťový profil podľa vašich preferencií. Či už dávate prednosť klasickej vanilkovej chuti, alebo chcete experimentovať s rôznymi príchuťami pudingu, napríklad s čokoládou alebo maslom, možnosti sú neobmedzené.

Vyvážená sladkosť

Kombinácia kryštálového a vanilkového cukru zaručuje, že tortový krém má dokonale vyváženú sladkosť. Vanilkový cukor dodáva jemný nádych kvetinovej sladkosti.

Stabilita a štruktúra

Hrubá múka, ktorá je súčasťou tortového krému, mu dodáva potrebnú štruktúru a stabilitu, čím zabraňuje jeho prílišnej riedkosti a tekutosti. To pomáha tortovému krému držať tvar pri vrstvení medzi vrstvami torty alebo pri nanášaní na pečivo, čím sa zabezpečí krásna prezentácia konečného výrobku, ktorý je vizuálne príťažlivý a chutný.

Suroviny na plnku

  • 650ml mlieka
  • 1 balenie pudingu zlatý klas alebo vanilkového pudingu
  • 2Pl hrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 70g kr. Cukru
  • 150g masla izbovej teploty
  • (100g čokolády na polevu)

Recept na medové cesto nájdete tu – https://recepis.sk/2021/05/30/makke-medove-rezy/

Postup:

  • Na plnku dáme do hrnca 600ml mlieka.
  • Zvyšné mlieko zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, pudingovým práškom a múkou.
  • Akonáhle mlieko v hrnci zovrie, vlejeme doňho zmes a uvaríme tuhý puding.
  • Puding necháme úplne vychladnúť. Potom doňho mixérom prišľaháme maslo, ktoré sme pokrájali na menšie kusy a miešame až vznikne hladká plnka bez hrudiek.
  • Plnku nanášame postupne na jednotlivé pláty medových rezov a potom horný plát zaťažíme.
  • Necháme aspoň 24 hodín v chlade stáť. Na záver polejeme vrchný plát roztopenou čokoládou a môžeme servírovať.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*