Vyskúšala som mnoho receptov na medové rezy, väčšinou ma však sklamali. Buď sa s cestom zle pracovalo, alebo bolo po upečení tvrdé alebo málo aromatické. Tento recept som dostala od kamarátky u ktorej som konečne jedla medové rezy, ktoré boli nielen výborné ale aj krásne mäkké.
Na cesto potrebujete:
- 150g kr. Cukru
- 2Pl medu
- 2 vajíčka
- 1čl sódy bikarbóny
- 1Pl perníkového korenia
- 80g masla
- 250g polohrubej múky
- 200g hladkej múky
Postup:
- Nad hrnca s vodou umiestníme nerezovú misku. Do misky dáme vajíčka, med, cukor, maslo, sódu a perníkové korenie.
- Nad parou miešame až do zhustnutia (5-10minút).
- Potom misku odstránime z pary a pridáme preosiatú múku. Miesime, až vznikne hladké cesto.
- Ešte teplé cesto ďalej hneď spracujeme. Rozdelíme ho na 3 diely. Každý vygúľame na obdĺžnik s rozmerom 20x30cm. Ja som ich gúľala na silikónovej podložke na pečenie a potom už len preklopila na plech vyloženým papierom na pečenie. Išlo to ako po masle.
- Cesto poprepichujeme na pár miestach vidličkou a necháme pri 180°C piecť ca. 7-10minút. Keď je cesto hotové, hneď začne šíriť intenzívnu vôňu.
- Takto pripravíme všetky 3 pláty a necháme ich vychladnúť.
- Recept na plnku nájdete tu – https://recepis.sk/2023/07/19/jednoduchy-krem-na-medove-rezy/
- Na spodný plát cesta nanesieme 1/2 plnky, položíme druhý plát. Dáme zvyšnú plnku a na ňu položíme vrchný plát.
- Cesto najlepšie zaťažíme doskou na krájanie a necháme takto najlepšie cesz noc stáť.
- Na vrchnú polevu nahrejeme nad parou čokoládu a touto potrieme vrchný plát cesta

-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]
Pingback: Jednoduchý krém na medové rezy - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu