HomePecieme Mäkké medové rezy

Mäkké medové rezy

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , , ,

Vyskúšala som mnoho receptov na medové rezy, väčšinou ma však sklamali. Buď sa s cestom zle pracovalo, alebo bolo po upečení tvrdé alebo málo aromatické. Tento recept som dostala od kamarátky u ktorej som konečne jedla medové rezy, ktoré boli nielen výborné ale aj krásne mäkké.

Na cesto potrebujete:

  • 150g kr. Cukru
  • 2Pl medu
  • 2 vajíčka
  • 1čl sódy bikarbóny
  • 1Pl perníkového korenia
  • 80g masla
  • 250g polohrubej múky
  • 200g hladkej múky

Na plnku potrebujete:

  • 750ml mlieka
  • 1 balenie pudingu zlatý klas
  • 4Pl hl.múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 70g kr. Cukru
  • 250g masla izbovej teploty
  • 100g čokolády na polevu

Postup:

  • Nad hrnca s vodou umiestníme nerezovú misku. Do misky dáme vajíčka, cukor, maslo, sódu a perníkové korenie.
  • Nad parou miešame až do zhustnutia (5-10minút).
  • Potom misku odstránime z pary a pridáme preosiatú múku. Miesime, až vznikne hladké cesto.
  • Ešte teplé cesto ďalej hneď spracujeme. Rozdelíme ho na 3 diely. Každý vygúľame na obdĺžnik s rozmerom 20x30cm. Ja som ich gúľala na silikónovej podložke na pečenie a potom už len preklopila na plech vyloženým papierom na pečenie. Išlo to ako po masle.
  • Cesto poprepichujeme na pár miestach vidličkou a necháme pri 180°C piecť ca. 7-10minút. Keď je cesto hotové, hneď začne šíriť intenzívnu vôňu.
  • Takto pripravíme všetky 3 pláty a necháme ich vychladnúť.
  • Na plnku dáme do hrnca 600ml mlieka. Zvyšné mlieko zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, pudingovým práškom a múkou. Akonáhle mlieko v hrnci zovrie, vlejeme doňho zmes a uvaríme tuhý puding.
  • Puding necháme úplne vychladnúť. Potom doňho mixérom prišľaháme maslo, ktoré sme pokrájali na menšie kusy a miešame až vznikne hladká plnka bez hrudiek.
  • Na spodný plát cesta nanesieme 1/2 plnky, položíme druhý plát. Dáme zvyšnú plnku a na ňu položíme vrchný plát.
  • Cesto najlepšie zaťažíme doskou na krájanie a necháme takto najlepšie cesz noc stáť.
  • Na vrchnú polevu nahrejeme nad parou čokoládu a touto potrieme vrchný plát cesta
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial