jednoduchý recept Mäkké medové rezy

Mäkké medové rezy

Vyskúšala som mnoho receptov na medové rezy, väčšinou ma však sklamali. Buď sa s cestom zle pracovalo, alebo bolo po upečení tvrdé alebo málo aromatické. Tento recept som dostala od kamarátky u ktorej som konečne jedla medové rezy, ktoré boli nielen výborné ale aj krásne mäkké.

Na cesto potrebujete:

  • 150g kr. Cukru
  • 2Pl medu
  • 2 vajíčka
  • 1čl sódy bikarbóny
  • 1Pl perníkového korenia
  • 80g masla
  • 250g polohrubej múky
  • 200g hladkej múky

Postup:

  • Nad hrnca s vodou umiestníme nerezovú misku. Do misky dáme vajíčka, med, cukor, maslo, sódu a perníkové korenie.
  • Nad parou miešame až do zhustnutia (5-10minút).
  • Potom misku odstránime z pary a pridáme preosiatú múku. Miesime, až vznikne hladké cesto.
  • Ešte teplé cesto ďalej hneď spracujeme. Rozdelíme ho na 3 diely. Každý vygúľame na obdĺžnik s rozmerom 20x30cm. Ja som ich gúľala na silikónovej podložke na pečenie a potom už len preklopila na plech vyloženým papierom na pečenie. Išlo to ako po masle.
  • Cesto poprepichujeme na pár miestach vidličkou a necháme pri 180°C piecť ca. 7-10minút. Keď je cesto hotové, hneď začne šíriť intenzívnu vôňu.
  • Takto pripravíme všetky 3 pláty a necháme ich vychladnúť.
  • Recept na plnku nájdete tu – https://recepis.sk/2023/07/19/jednoduchy-krem-na-medove-rezy/
  • Na spodný plát cesta nanesieme 1/2 plnky, položíme druhý plát. Dáme zvyšnú plnku a na ňu položíme vrchný plát.
  • Cesto najlepšie zaťažíme doskou na krájanie a necháme takto najlepšie cesz noc stáť.
  • Na vrchnú polevu nahrejeme nad parou čokoládu a touto potrieme vrchný plát cesta
  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


One Comment

  1. Pingback: Jednoduchý krém na medové rezy - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*