Určite ste už počuli a chlebíku na trhanie, takzvanom monkey bread. Ale vyskúšali ste ho už niekedy na slano? Je to skvelý snack na zdielanie, napríklad pri pohodovom večeri s rodinkou. Tá vôňa vás uchváti.
Jump to RecipeRecept
Cesnakový monkey bread recept
Course: Pečieme, Pečivo, Slané4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
500g polohrubej múky
20g čerstvých kvasníc + 1Pl cukru na kvások
3 Pl oleja/masla
ca. 250ml mlieka
soľ
20ml oliv. oleja
8 strúčikov cesnaku
30g postrúhaného parmezánu
čerstvá pažítka
Postup
- Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a prikryté necháme 10 minút odpočívať až sa vytvorí kvások.
- Do múky pridáme kvások, soľ, olej a postupne pridávame mlieko. Miesime aspoň 10 minút až vznikne vláčne cesto.
To zakryté necháme hodinu kysnúť. Potom cesto vygúľame na šúlec. - Olivový olej dáme do misky. Pretlačíme doňho cesnak, osolíme štipkou soli a pridáme parmezán, a posekanú pažítku. Dobre premiešame.
- Cesto pokrájame na 20 rovnako veľkých kúskov a tie vyrolujeme do guliek. Bábovkovú (alebo inú zapekaciu) formu vymažeme a postupne do nej kladieme guľky tak, aby mali medzi sebou ešte dostatok miesta ale vytvárali tvsr venca. Povrch pomažeme olivovým olejom.
- Prikryté necháme ešte 15 minút oddychovať.
- Pečieme pri 200 °C ca. 25 minút do chrumkava.
- Ešte horúce cesto pomažeme výdatne našou pripravenou zmesou oleja s cesnaku tak, aby sa cesto napilo marinádou. Necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Recipe Video
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Cesnakový monkey bread recept
Určite ste už počuli a chlebíku na trhanie, takzvanom monkey bread. Ale vyskúšali ste ho už niekedy na slano? Je to skvelý snack na zdielanie, napríklad pri pohodovom večeri s rodinkou. Tá vôňa vás uchváti. Recept
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Krémová tekvicová polievka s krúpami
Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept
Zapečené zemiaky na smotane
Tieto lahodné zapečené zemiaky na smotane patria k mojím obľúbeným prílohám k hovädziemu dusenému mäsu. Ich príprava je nenáročná, väčšinu práce prevezme trúba. Recept
20 tipov na uschovávanie ovocia a zeleniny zo záhrady
Leto aj jeseň ponúka bohatú úrodu ovocia a zeleniny. Ale kdo už mal záhradku vie, že väčšina ovocia či zeleniny má len krátku trvácnosť a na to, aby sme mohli mať s úrody čo najviac je dôležité ju aj spracovať a uschovať tak, aby sme s nej mali maximum. Táto […]