Máte radi baklavu? Tento dezert je chutnou obmenou klasickej baklavy, pri ktorej je stred naplnený chutným citrónovým krémom. Vrch pozostáva z jemných slížikov, ktoré sa volajú kadayif.
Recept
Baklava z citrónovým krémom
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
3 vajíčka
1/2 šálky cukru
3Pl masla izbovej teploty
1 šálka múky
1 čl prášku do pečiva
- Sirup
1 šálka vody
1/2 šálky cukru
- Krém
200g mascarpone
4PL lemon courd – citrónovej marmelády
- Okrem toho
cestoviny kadayifi
dehydratované maliny
1/2 šálky sekanych orechov
Postup
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme maslo a prešľaháme. Potom pridíme prášok do pečiva, múku a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto nalejeme do formy na pečenie (moja mala 20×20) a necháme piecť pri 160C ca 30 minút do zlatista.
- Zatiaľ, čo sa cesto pečie si pripravíme sirup. Na to zmiešame vodu s cukrom a varíme c.a 10 minút, až sa časť tekutiny vyparí a zmes dostane lepkavú konzistenciu.
- Keď je cesto upečené, poslejeme ho ešte horúce 1/2 sirupu a necháme vychladnúť.
- Mascarpone premiešame s lemom curd a nanesieme na vychladnuté cesto. Necháme oddychovať v chlade.
- Na záver nanesieme na vrch cestoviny kadayif (možo aj vynechať) a polejeme ich zvyšným sirupom. Vrch ozdobíme orechami a sušenými malinami.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Bryndzová polievka z vývaru z halušiek
Ak varíte doma halušky či domáce cestoviny alebo rezance, vodu v ktorej ich varili nevyhadzujte. Naše staré mamy z nej vedeli pripraviť rôzne chutné polievky, od zemiakov, po cesnakovú či bryndzovú. Prečo použili túto vodu? Jednak, lebo je plná chuti od cestovín, takisto obsahuje škrob a tak je už hustejšia […]
-
Banánový chlieb s jogurtom
Banánový chlieb je vskutku len koláč podobný bábovke, najmä po pridaní čokolády sa ho deti nebudú vedieť dojesť a vy spotrebujete prebytočné banány. Takže 2 muchy jednou ranou. Okrem toho je to recept bez váženia, postačí vám hrnček s objemom 250ml. Recept na banánový koláč
-
Domáca zmes na pečenie – skvelý darček pre mamu
Určite poznáte zmesky na pečenie, ktoré sa dajú kúpiť v obchodoch. Ale vedeli ste, že takúto zmes si viete ľahko pripraviť aj doma do zaváraninového pohára a nielen tak vytvoriť chutný ale aj super praktický darček. Okrem suchých položiek už len priložíte lístok s mokrými položkami a krátkymi inštrukciami k […]