Domáce croissanty pripravené za noc

Toto kysnuté cesto na croissanty si pripravíte večer, v noci necháte v chlade pomaly kysnúť a ráno už len narežete a necháte piecť. Odmenou vám budú tieto neskutočne mäkkulinké maslové croissanty.

Pri príprave plundrového cesta som sa inšpirovala jednou kuchárkou. Kdo toto cesto už pripravoval vie, že jeho typickým znakom je prekladanie maslového a kysnutého cesta. To je nie také ľahké, ako to znie nakoľko maslové cesto je skôr mazlavé a tak treba viacero preložení a premiesení pokiaľ sa spoja. Tento spôsob je neporovnateľne jednoduchší- cesta sa neprekladajú ale len na seba poukladajú a nechajú schladiť. Tým maslo stratí svoju klzkavosť a vygúľať finálne cesto už ide ľahučko.

Suroviny:

  • 500g hl. múky
  • 1/2 čerstvého droždia (20g)
  • 1 čl soli
  • 2 vajíčka
  • 2Pl kr. Cukru
  • 220ml mlieka izbovej teploty
  • 100g roztopeného masla
  • 1 vajíčko na potretie
  • (Prípadne plnka- lekvár, nutella, atď)

Postup:

  • Najskôr si pripravíme kvások. Na to rozmrvíme kvasnice do misky, posypeme cukrom a dobre premiešame. Necháme 10 minút postáť. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete tu- https://recepis.sk/2019/09/20/kvasok-zakladny-recept/
  • Do vysokej misky dáme múku, mlieko, vajíčka, štipku soli a pripravený kvások. Miesime (najlepšie kuchynským robotom) aspoň 10 minút, pokiaľ cesto dostane elastickú konzistenciu. Dlhé miesenie je dôležité, aby sa z múky uvoľnil lepok.
  • Misku prikryjeme sáčkom alebo potravinovou fóliou a necháme 1/2 hodinu kysnúť.
  • Medzitým si roztopíme maslo.
  • Potom cesto na pomúčenej pracovnej ploche premiesime a rozdelíme na 8 rovnako veľkých dielov.
  • Každý diel rozgúľame na kruh s priemerom 30cm. Pripravíme si okrúhly plech alebo inú podložku. Potom cesto vrstvíme. Vždy položíme plát cesta, bohato pomažeme maslom a potom nasleduje opäť plát cesta a opäť maslo. Len posledná vrstva cesta by mala byť zvrchu bez masla.
  • Na záver cesto jemne pritlačíme, aby sme odstránili prípadné vzduchové bublinky, zakryjeme opäť sáčkom alebo fóliou a vložíme na noc do chladničky.
  • Na ďaľší deň cesto vyberieme z chladničky, pracovnu plochu si pomúčime a preklopíme naň cesto.
  • Mierne ho prevaľkáme aby dostalo priemer ca 35 cm a cesto rozrežeme na osminky.
  • Potom z každeho kúsky vyrobíme croissant a ten položíme na plech (p. Obrázok). Kdo chce pridať aj plnku, môže ju v tomto kroku pridať. Je dobre trochu koniec cesta narezať, ľahšie sa tak stáča do tvaru rohlíčka.
  • Položíme na plech a pomažeme roztrepaným vajíčkom.
  • Pečieme pri 200°C ca. 20min. do zlatista.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


  • Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Zaiste ste už mali možnosť vyskúšať v reštaurácii lasagne s boloňskou omáčkou. Správne pripravené sú nielen šťavnaté alebo aj tak lahodné a jemné, že sa doslova rozplývajú na jazyku. Takéto Lasagne si môžete pripraviť aj doma, postačia vám lasagne pláty, ktoré nemusíte predvariť. Okrem toho budete už len potrebovať bešamelovú […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*