Šalát z grilovanej zeleniny

Táto dobrota u nás nechýba pri grilovaní. Chutí skvelo ku grilovanému mäsu a možno ho podávať teplý alebo vychladnutý.

Potrebujete:

  • 4ks rajčiny
  • 2ks zelenej papriky (čili)
  • 2ks červenej papriky
  • 1 baklažán (možno vynechať ale chutí výborne)
  • 2 ks kuchynská cibuľa
  • 4 PL oleja
  • Citrónová šťava z 1/2 citróna
  • 1Pl balsamico (ja používam s granátového jabĺčka)
  • Soľ, čierne korenie, korenie sumak (možno vynechať)
  • Petržlenová vňať
  • 2ks cesnakové strúčiky

Postup:

  • Zeleninu umyjeme a osušíme. Ponecháme šupky (aj na cibuli) a takto necháme grilovať, až šupka zeleniny dostane čiernu farbu. Toho sa netreba báť, šupku neskôr vyhodíme.
  • Horúcu zeleninu dáme do nerezovej misky, tú zakrujeme potravinovou fóliou a necháme ju takto 15 minút sa vypotiť.
  • Potom ošúpeme všetky šupky – cibuľkovú, paprikovú, rajčinovú, baklažánovú a pokrájame všetko na drobné kocky.
  • Dáme do misky (aj so šťavou). Je to dosť špinavá robota, pomôže keď zeleninu šúpete s pomocou papierovej kuchynskej utierky, potom to ide ľahšie.
  • Cesnak roztlačíme k zelenine, osolíme a okoreníme. Zeleninu polejeme olejom a citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme balsamico.
  • Na záver pridáme na jemno posekanú petržlenovú vňať a môžeme servírovať.
  • Výborne chutí aj na ďaľší deň.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*