Šalát z grilovanej zeleniny

Táto dobrota u nás nechýba pri grilovaní. Chutí skvelo ku grilovanému mäsu a možno ho podávať teplý alebo vychladnutý.

Potrebujete:

  • 4ks rajčiny
  • 2ks zelenej papriky (čili)
  • 2ks červenej papriky
  • 1 baklažán (možno vynechať ale chutí výborne)
  • 2 ks kuchynská cibuľa
  • 4 PL oleja
  • Citrónová šťava z 1/2 citróna
  • 1Pl balsamico (ja používam s granátového jabĺčka)
  • Soľ, čierne korenie, korenie sumak (možno vynechať)
  • Petržlenová vňať
  • 2ks cesnakové strúčiky

Postup:

  • Zeleninu umyjeme a osušíme. Ponecháme šupky (aj na cibuli) a takto necháme grilovať, až šupka zeleniny dostane čiernu farbu. Toho sa netreba báť, šupku neskôr vyhodíme.
  • Horúcu zeleninu dáme do nerezovej misky, tú zakrujeme potravinovou fóliou a necháme ju takto 15 minút sa vypotiť.
  • Potom ošúpeme všetky šupky – cibuľkovú, paprikovú, rajčinovú, baklažánovú a pokrájame všetko na drobné kocky.
  • Dáme do misky (aj so šťavou). Je to dosť špinavá robota, pomôže keď zeleninu šúpete s pomocou papierovej kuchynskej utierky, potom to ide ľahšie.
  • Cesnak roztlačíme k zelenine, osolíme a okoreníme. Zeleninu polejeme olejom a citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme balsamico.
  • Na záver pridáme na jemno posekanú petržlenovú vňať a môžeme servírovať.
  • Výborne chutí aj na ďaľší deň.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.