Pizza s pečenou zeleninou

Pizza s pečenou zeleninou

Jednoduché kysnuté cesto pripravené netradične len so zeleninou. Chutná alternatíva ku klasickej pizzi.

Suroviny cesto:

  • 500g polohrubej múky
  • 20g čerstvých kvasníc + 1Pl na kvások
  • 30g (rastlinného) masla
  • ca. 150ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • soľ

Suroviny plnka:

  • 100g syru halloumi
  • 2 rajčiny
  • 1 baklažán
  • 1 cibuľa (šalotka)
  • 1 červená paprika kápia
  • soľ, čierne korenie, sušené čili
  • sušený cesnak
  • čerstvé bylinky podľa chuti – ja používam tymián, petržlen a bazalku

Postup:

  • Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a pripravíme si kvások.
  • Mlieko si nahrejeme, pridáme maslo a pomiešame až sa maslo roztopí. Necháme vychladnúť.
  • Do múky pridáme kvások, soľ, mierne teplé mlieko s maslom a miesime aspoň 10 minút, až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
  • To zakryté necháme hodinu kysnúť. Potom ho rozdelíme na 8 kusov a tie rozvaľkáme na obdžnik. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Syr halloumi pokrájame na plátky a tie postupne na troche oleja opečieme na panvici až dostane zlatistú farbu.
  • Baklažán pokrájame aj so šupkou na pláty. Takisto papriku a rajčiny pokrájame na väčšie kusy (zámerne dávam väčšie kusy lebo tieto sa lepšie jedia).
  • V širokej panvici alebo vo woku nahrejeme trochu oleja. Keď je olej horúci, znížime trochu teplotu. Potom opečieme najskôr baklažán, pri pečení ich otočíme hneď ako mu zhnednú strany. Osolíme, ochutíme sušeným cesnakom a odložíme stranou.
  • Papriku a cibuľu dáme takisto do panvice a krátko opečieme. Tieto sú rýchlo hotové. Akonáhle dostane cibuľka zlatistú farbu dochutíme soľou, čiernym korením a čili.
  • Následne zeleninu vrstvíme v obmenách na pripravené cesto – baklažán, pláty rajčiny, pláty papriky a kúsky cibuľky obmieňame so syrom halloumi. Povrch posypeme bylinkami.
  • Takto pripravené cesto dáme pri 200C piecť na dobu ca. 25 minút do chrumkava.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *