Pizza s pečenou zeleninou

Pizza s pečenou zeleninou

Jednoduché kysnuté cesto pripravené netradične len so zeleninou. Chutná alternatíva ku klasickej pizzi.

Suroviny cesto:

  • 500g polohrubej múky
  • 20g čerstvých kvasníc + 1Pl na kvások
  • 30g (rastlinného) masla
  • ca. 150ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • soľ

Suroviny plnka:

  • 100g syru halloumi
  • 2 rajčiny
  • 1 baklažán
  • 1 cibuľa (šalotka)
  • 1 červená paprika kápia
  • soľ, čierne korenie, sušené čili
  • sušený cesnak
  • čerstvé bylinky podľa chuti – ja používam tymián, petržlen a bazalku

Postup:

  • Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a pripravíme si kvások.
  • Mlieko si nahrejeme, pridáme maslo a pomiešame až sa maslo roztopí. Necháme vychladnúť.
  • Do múky pridáme kvások, soľ, mierne teplé mlieko s maslom a miesime aspoň 10 minút, až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
  • To zakryté necháme hodinu kysnúť. Potom ho rozdelíme na 8 kusov a tie rozvaľkáme na obdžnik. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Syr halloumi pokrájame na plátky a tie postupne na troche oleja opečieme na panvici až dostane zlatistú farbu.
  • Baklažán pokrájame aj so šupkou na pláty. Takisto papriku a rajčiny pokrájame na väčšie kusy (zámerne dávam väčšie kusy lebo tieto sa lepšie jedia).
  • V širokej panvici alebo vo woku nahrejeme trochu oleja. Keď je olej horúci, znížime trochu teplotu. Potom opečieme najskôr baklažán, pri pečení ich otočíme hneď ako mu zhnednú strany. Osolíme, ochutíme sušeným cesnakom a odložíme stranou.
  • Papriku a cibuľu dáme takisto do panvice a krátko opečieme. Tieto sú rýchlo hotové. Akonáhle dostane cibuľka zlatistú farbu dochutíme soľou, čiernym korením a čili.
  • Následne zeleninu vrstvíme v obmenách na pripravené cesto – baklažán, pláty rajčiny, pláty papriky a kúsky cibuľky obmieňame so syrom halloumi. Povrch posypeme bylinkami.
  • Takto pripravené cesto dáme pri 200C piecť na dobu ca. 25 minút do chrumkava.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Lahodný uhorkový šalát s reďkovkou

    Lahodný uhorkový šalát s reďkovkou

    Kombinácia uhorky a k tomu chrumkavej reďkovky, zakončená dresingom z kyslej smotany.. to je nielen veľmi chutná kombinácia ale aj šalát, ktorý zvládnete vskutku za 5 minút. U nás veľmi obľúbený najmä u detí. Chutí sviežo a uskladnený v chladničke vydrží aj 2 dni. Recept


  • Tradičná fazuľová polievka so zápražkou

    Tradičná fazuľová polievka so zápražkou

    Zaiste si spomínate na fazuľovú polievku akú ste za detstva jedli u vašej babky. Totoa aj moja spomienka a preto sa chcem s vami podeliť o recept, ako sa pripravovala u nás odkedy si pamätám. Recept


  • Ako pripraviť kurací paprikáš s kolienkami

    Ako pripraviť kurací paprikáš s kolienkami

    U nás doma sa tradične pripravoval kurací paprikáš z vykostených kuracích stehien, teda z tmavého kuracieho mäsa, ale pre urýchlenú verziu postačia aj kuracie prsia. Aby paprikáš naozaj aj chutil paprikou, tak pridávam okrem korenia aj papriku, to umocní jeho chuť. Ak hľadáte recept na super rýchli obed, tak toto […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*