HomeHlavné jedlá slané Turecká pizza „Pide“

Turecká pizza „Pide“

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:, ,

Toto jedlo je pripravované z plnkou z hovädzieho mletého mäsa a zeleniny a je výborným osviežujúcim pokrmom do horúcich dní.

potrebujete:

  • 500g hl. Múky
  • ½ čerstvých kvasníc
  • 1 vajíčko
  • 1PL kr. Cukru
  • 1PL soľ
  • 2PL oliv. Oleja
  • Ca. 150ml vlažnej vody
  • žĺtko na potretie

Okrem toho na plnku

  • 1 cibuľa
  • 2-3 rajčiny
  • 2 zelezné papriky alebo čili papriky
  • Petržlenová vňať
  • 100g hov. Mletého mäsa
  • 5PL rajčinového pyré
  • 1PL paprikového pyré (kdo nemá dá 1PL sladkej červenej papriky)
  • Soľ, čierne korenie, sušené čili

Postup:

  • Kvasnice rozdrobiť do misky a posypať cukrom. Dobre premiešať a nechať 10min. stáť pokiaľ sa vytvorí kvások.
  • Kvások zmiešať s múkou, vajíčkom, soľou a olejom a postupne pridávať za miesenia vodu až vznikne nelepivé kopaktné cesto. To potom nechať v kuchynskom robote ca. 10min. miesiť.Cesto dať do uzavtvárateľnej nádoby a nechať 1hod. na teplom mieste kysnúť.
  • Na plnku v mixéry na jemno rozmixovať rajčiny bez šupky a jadierok, cibuľu, papriky, račjčinové a paprikové pyré. Zmes dať do misky. Pridať mäsom soľ, čierne korenie, čili a petržlenovú vňať a dobre premiešať. Pokiaľ cesto kysne dať zmes do chladničky.
  • Potom ho krátko na pracovnej poloche premiesiť a vytvarovať valc. Ten rozkrájať na 15 rovnako veľkých kúskov a tie prikryť mokrou utierkou.
  • Postupne vyberať jednotlivé kúsky, tie vždy valčekom na tenko vyvaľkať do oválneho tvaru a pomocou prsta (p.obráok) prekladaním cesta najsjkôr vytvoriť kraj pide. Položiť na plech a potrieť žĺtkom
  • Potom do každého pide dať za 1PL zmesy a dobre rozotrieť.
  • Pri 200°C piecť ca.20min do zlatista. Pri servírovaní sa zvykne šalát vložiť do pide a spolu zajedať.
Please follow and like us:
[Total: 0    Average: 0/5]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial