Lahodné rezy Míša bez váženia

Ako dieťa som nikdy neodolala kúpe nanuku. Najmä tvarohové nanuky boli mojími absolútnymi favoritami, medzi nimi samozrejme nanuk míša. Tento lahodný zákusok spája chuť čokolády a tvarohovej plnky, oboch altribútov aj tohto svelého nanuku. Okrem toho je jeho príprava nenáročná a celkom bez váženia. Skvelý zákusok na víkend.

Na cesto potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)
  • 2 šálky hl. múky
  • 1 šálka vlažného mlieka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1/2 šálky oleja
  • 4PL kakaa

Na tvarohovú plnku potrebujete:

  • 2 balenia jemného tvarohu (celkovo 500g)
  • 1 celé maslo izbovej teploty (250g)
  • 1 balenie mascarpone (250g)
  • 1/2 šálky práškového cukru

Na polevu potrebujete:

  • 1 balenie sladkej šľahačkovej smotany (200ml)
  • 1 balenie tmavej čokolády alebo polevy na varenie (200g)

Postup:

  • Podľa základného receptu si pripravíme cesto. Základný recept nájdete tu – https://recepis.sk/2020/05/09/stavnata-hrncekova-piskota/
  • Cesto nalejeme na veľký vysoký plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min. Potom necháme cesto dôkladne vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
  • Na plnku mixérom najskôr vyšľaháme cukor s maslom až sa spolu spoja. Pridáme tvaroh a mascarpone a dobre premiešame.
  • Okolo cesta umiestnime cukrárenskú obruč a na cesto nanesieme plnku. Plnku dobre zarovnáme aby vznikol hladký povrch. S plnkou sa ľahučko pracuje, výborne drží tvar.
  • V hrnci si nahrejeme smotanu do horúca. Nemusí sa variť, stačí aby sa zohriala. Čokoládu pokrájame na drobno a pridáme k šľahačke. Miešame až sa čokoláda kompletne roztopí. Potom necháme polevu 5 minúť chladnúť.
  • Polevu rovnomerne nalejeme na plnku a zákusok necháme aspoň 2 hodiny oddychovať v chlade.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*