23 januára, 2021
Lahodné rezy Míša bez váženia

Ako dieťa som nikdy neodolala kúpe nanuku. Najmä tvarohové nanuky boli mojími absolútnymi favoritami, medzi nimi samozrejme nanuk míša. Tento lahodný zákusok spája chuť čokolády a tvarohovej plnky, oboch altribútov aj tohto svelého nanuku. Okrem toho je jeho príprava nenáročná a celkom bez váženia. Skvelý zákusok na víkend.
Na cesto potrebujete:
- 4 vajíčka
- 1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)
- 2 šálky hl. múky
- 1 šálka vlažného mlieka
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1/2 šálky oleja
- 4PL kakaa
Na tvarohovú plnku potrebujete:
- 2 balenia jemného tvarohu (celkovo 500g)
- 1 celé maslo izbovej teploty (250g)
- 1 balenie mascarpone (250g)
- 1/2 šálky práškového cukru
Na polevu potrebujete:
- 1 balenie sladkej šľahačkovej smotany (200ml)
- 1 balenie tmavej čokolády alebo polevy na varenie (200g)
Postup:
- Podľa základného receptu si pripravíme cesto. Základný recept nájdete tu – https://recepis.sk/2020/05/09/stavnata-hrncekova-piskota/
- Cesto nalejeme na veľký vysoký plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min. Potom necháme cesto dôkladne vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
- Na plnku mixérom najskôr vyšľaháme cukor s maslom až sa spolu spoja. Pridáme tvaroh a mascarpone a dobre premiešame.
- Okolo cesta umiestnime cukrárenskú obruč a na cesto nanesieme plnku. Plnku dobre zarovnáme aby vznikol hladký povrch. S plnkou sa ľahučko pracuje, výborne drží tvar.
- V hrnci si nahrejeme smotanu do horúca. Nemusí sa variť, stačí aby sa zohriala. Čokoládu pokrájame na drobno a pridáme k šľahačke. Miešame až sa čokoláda kompletne roztopí. Potom necháme polevu 5 minúť chladnúť.
- Polevu rovnomerne nalejeme na plnku a zákusok necháme aspoň 2 hodiny oddychovať v chlade.

Please follow and like us: