HomeHlavné jedlá Ruský Pirog plnený hovädzím mäsom

Ruský Pirog plnený hovädzím mäsom

Posted in : Hlavné jedlá, Mäsité jedlá, Recepty zo zemiakov, Zvyškové recepty on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Tento porkm z jedného plechu som prvýkrát vyskúšala u mojej ruskej známej a veľmi ma prekvapila kombinácia nadýchaného cesta s chrumkavou kôrkou s mäsovo-zemiakovou plnkou. Výborný jednoduchý pokrm, vhodný tiež na pohostenie či na piknik. Takisto možnosť využitia zvyškov zemiakovej kaše.

Potrebujete na cesto:

  • 700g hl. múky
  • 20g čerstvých kvasníc +1PL kr. cukru na kvások
  • 500ml cmaru (Buttermilk) alebo kefíru
  • 120ml oleja
  • 50g masla izbovej teploty
  • 2čl soli

Na plnku:

  • 500g mletého hovädzieho mäsa
  • 500g zemiakov uvarených v šupe (prípadne zvyšok zemiakov/zemiakovej kaše)
  • 1 cibuľa
  • soľ, čierne korenie

Okrem toho

  • 1 vajíčko
  • maslo na potretie

Postup:

  • Zemiaky dáme variť v šupe do mäkka a potom necháme vychladnúť a ošúpeme. Zatiaľ či sa varia si pripravíme cesto.
  • Droždie si rozdrobíme do misky, posypeme cukrom a dobre premiešame. Necháme stáť 5minút. Podrobný popis výrobu kvásku nájdete tiež tu – https://recepis.sk/2019/09/20/kvasok-zakladny-recept/
  • Do misky na miesenie dáme múku, soľ, cmar, olej, maslo a kvások a miesime aspoň 10 minúť pokiaľ vznikne elastické cesto.
  • Cesto prikryjeme a necháme hodinu stáť pokiaľ vykysne.
  • Potom cesto rozdelíme na 2 diely a oba vyvaľkáme na veľkosť velkého plechu.
  • Zemiaky rozmágame alebo pokrájame na drobno. Cibuľku opražíme do zlatista. Mäso (surové) dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Spodný diel položíme na plech. Na to poukladáme rozmágané zemiaky – osolíme. Potom prerozdelíme rovnomerne opraženu cibuľku. Na záver rozdelíme mäso a jemne ho pritlačíme tak aby pokrývalo celú plochu cesta.
  • Na vrch položíme druhý plát cesta, do ktorého vidličkou urobíme na pár miestach vpichy. Na záver potrieme vrch rozmiešaným vajíčkom.
  • Cesto pečieme pri 180C najskôr 30minút. POtom vyberieme, vrch potrieme maslom a necháme ešte 10-15minút zapekať do zlatista.
  • Krájame až po vychladnutí.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial