Domáci chlieb na plnenie- pita

Tento chlieb na plnenie- pita- má svôj pôvod v krajinách orientu a je skvelý na plnenie či už šalátovou oblohou, pečeným kuracím mäskom alebo na mexický spôsob s fazuľkami, šalátom a hovädzím mletým mäsom. Proste výborný ako hlavné jedlo, ktoré si môžete zobrať do ruky alebo aj zo sebou do roboty či na piknik. Príprava je jednoduchá, netreba sa jej báť.

Suroviny:

  • 500g múky
  • 1,5 čl soli
  • 20g čerstvých kvasníc
  • 1 PL cukru (na kvások)
  • 360ml vody
  • 2Pl olivového oleja

Postup:

  • Začneme najskôr prípravou kvásku. Na to si rozdrobíme kvasnice do misky, posypeme ich 1 polievkovou lyžicou cukru a dobre premiešame a necháme stáť 5-10 minúzt až vznikne kvások.
  • Do vysokej misky dáme múku, kvások, olej, soľ a postupne pridávame vodu.
  • Miesime aspoň 10 minút až vznikne elastické nelepivé cesto.
  • To hneď rozedlíme na 8 bochníkov.
  • Cesto postupne rozvaľkáme na kruh s priemerom ca. 10 cm. Naších 8 bochníkov potom s dstupom kladieme na plech.
  • Prikryté necháme kysnúť 45 minút.
  • Potom pečieme pri 200 C ca.20 minút až dostanú zlatistý povrch.
  • Chlebíky necháme pred odobratím z plechu vychladnúť.
  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


One Comment

  1. Pingback: Plnené pita chlebíky - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*