Domáci chlieb na plnenie- pita

Tento chlieb na plnenie- pita- má svôj pôvod v krajinách orientu a je skvelý na plnenie či už šalátovou oblohou, pečeným kuracím mäskom alebo na mexický spôsob s fazuľkami, šalátom a hovädzím mletým mäsom. Proste výborný ako hlavné jedlo, ktoré si môžete zobrať do ruky alebo aj zo sebou do roboty či na piknik. Príprava je jednoduchá, netreba sa jej báť.

Suroviny:

  • 500g múky
  • 1,5 čl soli
  • 20g čerstvých kvasníc
  • 1 PL cukru (na kvások)
  • 360ml vody
  • 2Pl olivového oleja

Postup:

  • Začneme najskôr prípravou kvásku. Na to si rozdrobíme kvasnice do misky, posypeme ich 1 polievkovou lyžicou cukru a dobre premiešame a necháme stáť 5-10 minúzt až vznikne kvások.
  • Do vysokej misky dáme múku, kvások, olej, soľ a postupne pridávame vodu.
  • Miesime aspoň 10 minút až vznikne elastické nelepivé cesto.
  • To hneď rozedlíme na 8 bochníkov.
  • Cesto postupne rozvaľkáme na kruh s priemerom ca. 10 cm. Naších 8 bochníkov potom s dstupom kladieme na plech.
  • Prikryté necháme kysnúť 45 minút.
  • Potom pečieme pri 200 C ca.20 minút až dostanú zlatistý povrch.
  • Chlebíky necháme pred odobratím z plechu vychladnúť.
  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


One Comment

  1. Pingback: Plnené pita chlebíky - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*