Domáci chlieb na plnenie- pita

Tento chlieb na plnenie- pita- má svôj pôvod v krajinách orientu a je skvelý na plnenie či už šalátovou oblohou, pečeným kuracím mäskom alebo na mexický spôsob s fazuľkami, šalátom a hovädzím mletým mäsom. Proste výborný ako hlavné jedlo, ktoré si môžete zobrať do ruky alebo aj zo sebou do roboty či na piknik. Príprava je jednoduchá, netreba sa jej báť.

Suroviny:

  • 500g múky
  • 1,5 čl soli
  • 20g čerstvých kvasníc
  • 1 PL cukru (na kvások)
  • 360ml vody
  • 2Pl olivového oleja

Postup:

  • Začneme najskôr prípravou kvásku. Na to si rozdrobíme kvasnice do misky, posypeme ich 1 polievkovou lyžicou cukru a dobre premiešame a necháme stáť 5-10 minúzt až vznikne kvások.
  • Do vysokej misky dáme múku, kvások, olej, soľ a postupne pridávame vodu.
  • Miesime aspoň 10 minút až vznikne elastické nelepivé cesto.
  • To hneď rozedlíme na 8 bochníkov.
  • Cesto postupne rozvaľkáme na kruh s priemerom ca. 10 cm. Naších 8 bochníkov potom s dstupom kladieme na plech.
  • Prikryté necháme kysnúť 45 minút.
  • Potom pečieme pri 200 C ca.20 minút až dostanú zlatistý povrch.
  • Chlebíky necháme pred odobratím z plechu vychladnúť.
  • Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.


  • Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]


  • Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]


One Comment

  1. Pingback: Plnené pita chlebíky - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*