Plnené pita chlebíky

Plnené pita chlebíky

Pita chlieb si môžete dnes už bez problémov kúpiť v obchode ale jeho príprava doma je tiež nenáročná, oplatí sa vyskúšať.

Tento chlieb pôvodom z grécka sa podobne ako pri tortille výborne hodí na plnenie či zapekanie. Vhodný teda na záhradné pohstenie či piknik.

Suroviny na cesto

  • 500g múky
  • 1,5 čl soli
  • 20g čerstvých kvasníc
  • 1 PL cukru (na kvások)
  • 360ml vody
  • 2Pl olivového oleja

Suroviny na plnku:

  • 100 g plátkového syru (napríklad gouda)
  • 300g kuracích pŕs
  • Majonéza alebo tatárska omáčka
  • Šalát, rajčiny, papriky
  • Soľ, grilovacie korenie

Postup:

  • Začneme najskôr prípravou cesta. Podrobný popis prípravy najdete tu. Chlebíky upečieme a necháme vychladnúť.
  • Kuracie prsia pokrájame na drobno, okoreníme soľou a grilovacím korením a opečieme na oleji zprudka. Odložíme stranou.
  • Šalát, rajčiny aj papriky pokrájame na drobno.
  • Keď chlieb vychladne, otvoríme ho, potrieme trochou majonézy a vložíme doňho plát syra.
  • Potom pridáme kuracie prsia aj šalát.
  • Kdo chce, dá pita chlieb ešte krátko zapiecť do elektrického grilu alebo do toastovača.
  • Šťavnatá kuracia živánska v alobale

    Šťavnatá kuracia živánska v alobale

    Môj otec rád pripravoval mäso na spôsob živánskej. Aj keď sa tradične táto pripravuje z bravčového mäsa, teoreticky môžete použiť akýkoľvek druh, ak zvolíte hovädzie musíte len dbať na to, aby bolo naozaj na tenko narezané, aby sa strihlo upiecť zatiaľ čo sa zemiaky tepelne upravia. V príprade kuracích pŕs […]


  • Pečený ovocný čaj

    Pečený ovocný čaj

    Skvelý nápoj do zimného studeného počasia. Základom je sezónne ovocie od jabĺk, po pomaranče až po brusnice.


  • Večera do 10 minút – krémové cestoviny bez námahy

    Večera do 10 minút – krémové cestoviny bez námahy

    V tomto prípade ma nenapadlo ich inak pomenovať ako to, čo sú – super rýchle cestovinové jedlo na rýchlu večeru. Zatiaľ, čo sa uvaria cestoviny si pripravíte omáčku, už len zmiešať a možno servírovať.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*