Bezlepkové brownies s malinami

Bezlepkové brownies s malinami

Minule som čítala článok o tom, koľko rôznych druhov brownies existuje, od suchších a nadýchaných až po pevnejšie či lepkavejšie. V článku bolo ukázaných 30 príkladov na recepty, avšak ja som presdvedčená že ich je o dosť viac. Jedným z mnohých je tiež variant na bezlepkové brownies.

Čo majú však všetky brownies spoločné je, že sa v nich spracováva väčšie množstvo čokolády, ktorá sa najskôr roztopí s väčším množstvom tuku. Táto čokoládová zmes je presne to, čo dodá brownies ich krásnu, intenzívnu čokoládovú chuť.

Suroviny

  • 300g čokolády
  • 200g masla alebo margarínu
  • 100g Cukru
  • 3 vajíčka
  • 2PL kakaa
  • 150ml (rastlinného) mlieka
  • 2 balenia kakaového pudingu (80g)
  • 80g kokosovej alebo špaldovej múky
  • 50g kúsky čokolády (prípadne drobné ovocie – maliny)

Postup:

  • Čokoládu polámeme na menšie kusy a dáme do hrnca spolu s maslom.
  • Za miešania zohrejeme a necháme všetko kompletne roztopiť. Pridáme kakao a cukor a premiešame.
  • Potom odložíme stranou a necháme aspoň 15 minút chladnúť.
  • Medzitým vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista.
  • Pridáme kakaové pudingy, kokosovú múku, čokoládovú zmes a dobre premiešame.
  • Cesto vylejeme na menší plech vyložený papierom na pečenie.
  • Povrch posypeme kúskami čokolády a kdo chce môže tiež pridať maliny.
  • Pečieme pri 180°C ca 30 minút pokiaľ začne brownie pekne rozvoniavať.

Môj tip

Na zistenie, či už je koláč dostatočne prepečený najlepšie zapichnúť do cesta špáratko, keď sa dá bez problémov vytiahnúť bez toho, aby na ňom boli viditeľné zvyšky cesta, tak už je cesto hotové.
  • Kávové brownies- hrnčekový recept

    Kávové brownies- hrnčekový recept

    Ak máte radi kávu, tak vám tento zákusok zaručene zachutí. Plný chuti čokolády a kávy, skvelá kombinácia.


  • Múčne halušky ako od mamy

    Múčne halušky ako od mamy

    Moja mama pripravovala skvelé halušky, aspoň u nás doma sa tak volali. Cesto je obdobné ako pri rakúskych špetzloch a neobsahuje zemiaky ako pri tradičných haluškách. Zato je ich príprava otázka 5 minút a chuťovo sú proste skvelé, či už ako príloha napríklad k duseným pečienkam alebo aj ako hlavný […]


  • Váženie bez váhy- ale ako vážiť len s hrnčekom a lyžičkou

    Váženie bez váhy- ale ako vážiť len s hrnčekom a lyžičkou

    Priznám sa, že patrí k ľudom, ktorý odjakživa mali radi hrnčekové recepty. Na druhej strane práve pri pečení je mimoriadne dôležité zachovať vždy ten správny pomer jednotlivých surovín, najmä tých suchých a tekutých, a tak je správne dávkovanie mimoriadne dôležité. Dobrá správa je, na pečenie vskutku pri väčšine receptov váhu nebudete potrebovať, postačí […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*