Bezlepkové brownies s malinami

Bezlepkové brownies s malinami

Minule som čítala článok o tom, koľko rôznych druhov brownies existuje, od suchších a nadýchaných až po pevnejšie či lepkavejšie. V článku bolo ukázaných 30 príkladov na recepty, avšak ja som presdvedčená že ich je o dosť viac. Jedným z mnohých je tiež variant na bezlepkové brownies.

Čo majú však všetky brownies spoločné je, že sa v nich spracováva väčšie množstvo čokolády, ktorá sa najskôr roztopí s väčším množstvom tuku. Táto čokoládová zmes je presne to, čo dodá brownies ich krásnu, intenzívnu čokoládovú chuť.

Suroviny

  • 300g čokolády
  • 200g masla alebo margarínu
  • 100g Cukru
  • 3 vajíčka
  • 2PL kakaa
  • 150ml (rastlinného) mlieka
  • 2 balenia kakaového pudingu (80g)
  • 80g kokosovej alebo špaldovej múky
  • 50g kúsky čokolády (prípadne drobné ovocie – maliny)

Postup:

  • Čokoládu polámeme na menšie kusy a dáme do hrnca spolu s maslom.
  • Za miešania zohrejeme a necháme všetko kompletne roztopiť. Pridáme kakao a cukor a premiešame.
  • Potom odložíme stranou a necháme aspoň 15 minút chladnúť.
  • Medzitým vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista.
  • Pridáme kakaové pudingy, kokosovú múku, čokoládovú zmes a dobre premiešame.
  • Cesto vylejeme na menší plech vyložený papierom na pečenie.
  • Povrch posypeme kúskami čokolády a kdo chce môže tiež pridať maliny.
  • Pečieme pri 180°C ca 30 minút pokiaľ začne brownie pekne rozvoniavať.

Môj tip

Na zistenie, či už je koláč dostatočne prepečený najlepšie zapichnúť do cesta špáratko, keď sa dá bez problémov vytiahnúť bez toho, aby na ňom boli viditeľné zvyšky cesta, tak už je cesto hotové.
  • Jednoduchý jablkový koláč zo švábska

    Tento jednoduchý jablkový koláč má svôj pôvod v nemeckom kraji švábsko a je naozaj veľmi jednoduchý na prípravu. Konzistenciu pripomína šťavnatú bábovku. Servírovaný s vyšľahanou šlahačkou je to ideálny sprievodca k šálke kávy. Suroviny: 2 jablká 4 vajíčka 125g roztopeného masla 150g kr. cukru 250g hl. múky 1/2 balenia prášku […]


  • Liečivý levanduľový sirup bez varenia

    Tento rok sa mi podarilo navštíviť francúzske levanduľové polia. Okrem toho, že som bola učarovaná ich krásou a arómou, ktorá sa nimi šírila, navštívili sme tiež súkromnú manufaktúru na spracovanie levandule, jednak sušením ale tiež výrobou éterických olejov. Majiteľka bola veľmi zhovorčivá a porozprávala nám nielen o tom, aké rôzne […]


  • Jednoduchý cheesecake pre lenivé

    Tento cheesecake je výborný rýchly zákusok, ktorý vyžaduje minimálnu zručnosť či čas. Cheesecake je bez spodného cesta a za pár minút hotový. Servírovať ho možno s ovocím, čokoládovou polevou alebo napríklad s karamelovou polevou. Suroviny 2 balenia (500g) jemného krémovitého syra (philadephia/mascarpone) 1 balenie (250g) jemného tvarohu 200ml kyslej smotany […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.