Frankfurtská polievka

Frankfurtská polievka

Môj ocino nebol nejaký skúsený kuchár ale mal zopár svojích receptov, ktoré vedel pripraviť naozaj veľmi chutne. Takou bola aj táto frankfurtská polievka s párkom. Jednoduchá, rýchlo hotová a ako deti sme ju radi jedli s čertvým pečivom.

Suroviny:

  • 2-3 párky
  • 2 PL múky
  • 2 PL oleja
  • 1 PL červenej papriky
  • 6 zemiakov
  • 1,5 l vody alebo vývaru
  • soľ, drvená rasca, čierne korenie
  • maličký strúčik cesnaku
  • 1 čl sušený majorán

Postup:

  • Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky a dáme do hrnca.
  • Zalejeme vodou/vývarom, dochutíme soľou, čiernym korením a kmínom a dáme variť na 10 minút do mäkka.
  • Medzitým si v panvici krátko opečieme múku s olejom a vyrobíme zápražku, ktorú hneď ako zacne múka meniť farbu odoberieme z ohňa.
  • Zápražku potom posypeme červenou papriokou a pridáme roztlačený cesnak a majorán.
  • Potom ju zalejeme malým množstvom vody a dobre všetko roztrepeme aby zanikli hrčky.
  • Keď sú zemiaky mäkke, pridáme do polievky zápražku a dobre premiešame.
  • Na záver pokrájame párky na plátky a pridáme ich na 2 minúty do polievky aby sa krátko uvarili.
  • Tradičné zemiakové placky- haruľa

    Tradičné zemiakové placky- haruľa

    V našej škôlke sa chystá medzinárodný festival kde mal každý národ prispieť typickým jedlom z jeho regiónu. Ja som sa rozhodla pre naše tradičné zemiakové placky s dipom z kyslej smotany. Pomer zemiakov, vajíčok a múky, ktorý je tu uvedený môžete vždy použiť, výsledok budú krásne chrumkavé zemiakové placky.


  • Zdravší grécky šalát bez námahy, s quinoa

    Zdravší grécky šalát bez námahy, s quinoa

    Tento šalát je dokonalým ľahkým pokrom do teplého počasia. Aj keď je počtom surovín skôr úspornejší, nič mu to neubeerá na chuti. Práve naopak intezívna chuť kvalitného olivového oleja a feta syru dominuje v tomto šaláte. Tradične sa pripravuje len z uhoriek, rajčín olív a cibule, ale ja niekedy pridávam […]


  • Orientálna ryža pilaw/Pilaf

    Orientálna ryža pilaw/Pilaf

    Ak ste trávili dovolenku v Turecku či Grécku asi ste sa už stretli s touto prílohou z ryže. Asi neexistuje jeden správny recept na prípravu ale tradične sa v pilawe spracováva okrem ryži takisto aj cibuľa, oriešky (napríklad pínové) a častokrát aj sušené ovocie (ako sušené hrozno či marhule). Okrem […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*