Môj ocino nebol nejaký skúsený kuchár ale mal zopár svojích receptov, ktoré vedel pripraviť naozaj veľmi chutne. Takou bola aj táto frankfurtská polievka s párkom. Jednoduchá, rýchlo hotová a ako deti sme ju radi jedli s čertvým pečivom.
Suroviny:
- 2-3 párky
- 2 PL múky
- 2 PL oleja
- 1 PL červenej papriky
- 6 zemiakov
- 1,5 l vody alebo vývaru
- soľ, drvená rasca, čierne korenie
- maličký strúčik cesnaku
- 1 čl sušený majorán
Postup:
- Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky a dáme do hrnca.
- Zalejeme vodou/vývarom, dochutíme soľou, čiernym korením a kmínom a dáme variť na 10 minút do mäkka.
- Medzitým si v panvici krátko opečieme múku s olejom a vyrobíme zápražku, ktorú hneď ako zacne múka meniť farbu odoberieme z ohňa.
- Zápražku potom posypeme červenou papriokou a pridáme roztlačený cesnak a majorán.
- Potom ju zalejeme malým množstvom vody a dobre všetko roztrepeme aby zanikli hrčky.
- Keď sú zemiaky mäkke, pridáme do polievky zápražku a dobre premiešame.
- Na záver pokrájame párky na plátky a pridáme ich na 2 minúty do polievky aby sa krátko uvarili.
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami
Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.