Môj ocino nebol nejaký skúsený kuchár ale mal zopár svojích receptov, ktoré vedel pripraviť naozaj veľmi chutne. Takou bola aj táto frankfurtská polievka s párkom. Jednoduchá, rýchlo hotová a ako deti sme ju radi jedli s čertvým pečivom.
Suroviny:
- 2-3 párky
- 2 PL múky
- 2 PL oleja
- 1 PL červenej papriky
- 6 zemiakov
- 1,5 l vody alebo vývaru
- soľ, drvená rasca, čierne korenie
- maličký strúčik cesnaku
- 1 čl sušený majorán
Postup:
- Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky a dáme do hrnca.
- Zalejeme vodou/vývarom, dochutíme soľou, čiernym korením a kmínom a dáme variť na 10 minút do mäkka.
- Medzitým si v panvici krátko opečieme múku s olejom a vyrobíme zápražku, ktorú hneď ako zacne múka meniť farbu odoberieme z ohňa.
- Zápražku potom posypeme červenou papriokou a pridáme roztlačený cesnak a majorán.
- Potom ju zalejeme malým množstvom vody a dobre všetko roztrepeme aby zanikli hrčky.
- Keď sú zemiaky mäkke, pridáme do polievky zápražku a dobre premiešame.
- Na záver pokrájame párky na plátky a pridáme ich na 2 minúty do polievky aby sa krátko uvarili.
Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu
Čo si môžete teraz zakúpiť zľavnené? Využite 50% zľavu na moje produkty. Či už zápisník receptov alebo online kurzy, tieto produkty sú skvelým darčekom k vianociam. Zápisník receptovSkvelý zápisník v ktorom nájdete miesto na 100 vlastných receptov, okrem toho vás očakávajú 2 bonusové materiály (z pôvodných 9,99€ teraz za skvelých […]
Čili con carne
Tento pokrm je výdatný a sýty a tak neodmyslitelne pre mňa patrí k sychravému studenému počasiu. Ak ho budete servírovať s ryžou či pečivom, máte kompletný pokrm hotový. Pritom keďže sa spracovávala mleté mäso a zelenina z plechovky (teda predvarená), rýchlo hotový. Takto sa vám zaručene podarí Alternatívne suroviny:
Aromatické kuracie prsia na šťave
Super rýchle jedlo, ktoré vás prekvapí intenzívnou chuťou. Jeho príprava je vskutku nenáročná, zvládne ju aj začiatočník v kuchyni.
Zeleninová polievka z pečenej tekvice
Skvelá obmena klasickej zeleninovej krémovej polievky vyrobená z pečenej zeleniny. Základom je tekvica, cibuľa, rajčiny, mrkva a pór ktorá sa najskôr marinuje a potom pečie do mäkka. Vďaka tomu má celá polievka veľmi intenzívnu, pečenú arómu.