Môj ocino nebol nejaký skúsený kuchár ale mal zopár svojích receptov, ktoré vedel pripraviť naozaj veľmi chutne. Takou bola aj táto frankfurtská polievka s párkom. Jednoduchá, rýchlo hotová a ako deti sme ju radi jedli s čertvým pečivom.
Suroviny:
- 2-3 párky
- 2 PL múky
- 2 PL oleja
- 1 PL červenej papriky
- 6 zemiakov
- 1,5 l vody alebo vývaru
- soľ, drvená rasca, čierne korenie
- maličký strúčik cesnaku
- 1 čl sušený majorán
Postup:
- Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky a dáme do hrnca.
- Zalejeme vodou/vývarom, dochutíme soľou, čiernym korením a kmínom a dáme variť na 10 minút do mäkka.
- Medzitým si v panvici krátko opečieme múku s olejom a vyrobíme zápražku, ktorú hneď ako zacne múka meniť farbu odoberieme z ohňa.
- Zápražku potom posypeme červenou papriokou a pridáme roztlačený cesnak a majorán.
- Potom ju zalejeme malým množstvom vody a dobre všetko roztrepeme aby zanikli hrčky.
- Keď sú zemiaky mäkke, pridáme do polievky zápražku a dobre premiešame.
- Na záver pokrájame párky na plátky a pridáme ich na 2 minúty do polievky aby sa krátko uvarili.
10 tipov, ako pripraviť dokonalý mäsový vývar: Čomu sa vyhnúť a čo nesmie chýbať
Mäsový vývar je základom tradičnej kuchyne a jeho príprava si vyžaduje správny postup. Lenže vývar nieje len základ polievok, rizota či skvelých omáčok, mäsový vývar je aj súčasťou tradičnej medicíny. Tam sa používa už po desaťročia na posilnenie imunity, na choroby súvisiace s tráviacim traktom (hnačka, vracanie) ako aj pri […]
Orechové uzlíky s lesným ovocím, jogurtové kysnuté cesto
Toto kysnuté cesto sa vyrába s pridaním bieleho jogurtu a veľmi dobre sa s ním pracuje. Je krásne elastické a ako stvorené na kysnuté dobroty ako napríklad uzlíky, slimáky či závin. Verím, že sa vám tento recept zapáči.
Jablká v župane
Výborné jedlo, ktoré ocenia najmä deti. Jablkové kúsky obalené v lahodnom palacinkovom ceste a posypané vanilkovým cukrom. Skutočne lahodné.