Frankfurtská polievka

Frankfurtská polievka

Môj ocino nebol nejaký skúsený kuchár ale mal zopár svojích receptov, ktoré vedel pripraviť naozaj veľmi chutne. Takou bola aj táto frankfurtská polievka s párkom. Jednoduchá, rýchlo hotová a ako deti sme ju radi jedli s čertvým pečivom.

Suroviny:

  • 2-3 párky
  • 2 PL múky
  • 2 PL oleja
  • 1 PL červenej papriky
  • 6 zemiakov
  • 1,5 l vody alebo vývaru
  • soľ, drvená rasca, čierne korenie
  • maličký strúčik cesnaku
  • 1 čl sušený majorán

Postup:

  • Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky a dáme do hrnca.
  • Zalejeme vodou/vývarom, dochutíme soľou, čiernym korením a kmínom a dáme variť na 10 minút do mäkka.
  • Medzitým si v panvici krátko opečieme múku s olejom a vyrobíme zápražku, ktorú hneď ako zacne múka meniť farbu odoberieme z ohňa.
  • Zápražku potom posypeme červenou papriokou a pridáme roztlačený cesnak a majorán.
  • Potom ju zalejeme malým množstvom vody a dobre všetko roztrepeme aby zanikli hrčky.
  • Keď sú zemiaky mäkke, pridáme do polievky zápražku a dobre premiešame.
  • Na záver pokrájame párky na plátky a pridáme ich na 2 minúty do polievky aby sa krátko uvarili.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*