Vždy lahodná bábovka

Vždy lahodná bábovka

Tento bábovkový recept mám od mamy a už roky patrí k mojím obľúbeným, lebo takto pripravená bábovka je lahodná- výborne nadýchaná a šťavnatá a sa proste vždy podarí.

Okrem toho sa dá na mnoho rôznych spôsobov variovať a tak neustále obmienať jej príchuť. Či už pridaním kokosu, orieškov, čokoládových kúskov, kakaa, marmelády, …vždy chutí výborne a je nenáročná na prípravu.

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 200g hl.múky
  • 100ml vody
  • 100ml oleja
  • Štipka soli

Postup:

  • Žĺtka oddelíme od bielkov.
  • Bielka vyšlaháme spolu so štipkou soli do tuhého snehu a odložíme ich stranou.
  • Potom žĺtka vyšlaháme s cukrom do penista. Počas šlahania postupne pridávme olej a ten tiež dobre prešlaháme aby všetko dostalo krémovitú konzistenciu.
  • Pridáme tiež vanilkový cukor a vodu ako aj suché komponenty- múku a prášok na pečenie.
  • Keď sa všetko dobre prepojí tak pomalými pohybami primiešame bielkový sneh.
  • Cesto nalejeme do vymastenej bábovkovej formy.
  • Bábovka by sa mala ako všetky piškótové cesta dávať do predhriatej rúry.
  • Potom nechať pri 160°C piecť ca. 40minút do zlatista.
  • Na testovanie, či už je hotová najlepšie zapichnúť do cesta špáratko a keď na ňom neostanú žiadne zbytky cesta, tak už je cesto hotové.
  • Pred vyklopením z formy necháme bábovku kompletne vychladnúť, inak sa môže stať, že sa cesto poškodí.

Pozrite si tiež ďaľšie recepty na prípravu bábovky.

  • Jednoduchý jablkový koláč zo švábska

    Tento jednoduchý jablkový koláč má svôj pôvod v nemeckom kraji švábsko a je naozaj veľmi jednoduchý na prípravu. Konzistenciu pripomína šťavnatú bábovku. Servírovaný s vyšľahanou šlahačkou je to ideálny sprievodca k šálke kávy. Suroviny: 2 jablká 4 vajíčka 125g roztopeného masla 150g kr. cukru 250g hl. múky 1/2 balenia prášku […]


  • Liečivý levanduľový sirup bez varenia

    Tento rok sa mi podarilo navštíviť francúzske levanduľové polia. Okrem toho, že som bola učarovaná ich krásou a arómou, ktorá sa nimi šírila, navštívili sme tiež súkromnú manufaktúru na spracovanie levandule, jednak sušením ale tiež výrobou éterických olejov. Majiteľka bola veľmi zhovorčivá a porozprávala nám nielen o tom, aké rôzne […]


  • Jednoduchý cheesecake pre lenivé

    Tento cheesecake je výborný rýchly zákusok, ktorý vyžaduje minimálnu zručnosť či čas. Cheesecake je bez spodného cesta a za pár minút hotový. Servírovať ho možno s ovocím, čokoládovou polevou alebo napríklad s karamelovou polevou. Suroviny 2 balenia (500g) jemného krémovitého syra (philadephia/mascarpone) 1 balenie (250g) jemného tvarohu 200ml kyslej smotany […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.