Tento bábovkový recept mám od mamy a už roky patrí k mojím obľúbeným, lebo takto pripravená bábovka je lahodná- výborne nadýchaná a šťavnatá a sa proste vždy podarí.
Okrem toho sa dá na mnoho rôznych spôsobov variovať a tak neustále obmienať jej príchuť. Či už pridaním kokosu, orieškov, čokoládových kúskov, kakaa, marmelády, …vždy chutí výborne a je nenáročná na prípravu.

Suroviny:
- 4 vajíčka
- 150g kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- ½ prášku do pečiva
- 200g hl.múky
- 100ml vody
- 100ml oleja
- Štipka soli
Postup:
- Žĺtka oddelíme od bielkov.
- Bielka vyšlaháme spolu so štipkou soli do tuhého snehu a odložíme ich stranou.
- Potom žĺtka vyšlaháme s cukrom do penista. Počas šlahania postupne pridávme olej a ten tiež dobre prešlaháme aby všetko dostalo krémovitú konzistenciu.
- Pridáme tiež vanilkový cukor a vodu ako aj suché komponenty- múku a prášok na pečenie.
- Keď sa všetko dobre prepojí tak pomalými pohybami primiešame bielkový sneh.
- Cesto nalejeme do vymastenej bábovkovej formy.
- Bábovka by sa mala ako všetky piškótové cesta dávať do predhriatej rúry.
- Potom nechať pri 160°C piecť ca. 40minút do zlatista.
- Na testovanie, či už je hotová najlepšie zapichnúť do cesta špáratko a keď na ňom neostanú žiadne zbytky cesta, tak už je cesto hotové.
- Pred vyklopením z formy necháme bábovku kompletne vychladnúť, inak sa môže stať, že sa cesto poškodí.
Pozrite si tiež ďaľšie recepty na prípravu bábovky.
Jednoduchý chlieb z panvice z 1 Ayranu
Poznáte Ayran? Tento nápoj je kombinácia bieleho jogurtu, soli a vody a skvelo sa hodí napríklad ako príloha k pikatnému mäsu, lebo skvelo neutralizuje štipľavosť. Ja som ho tentoraz použila na prípravu jednoduchého chlebu z panvice (má rôzne pomenovania podľa krajiny kde sa vyrába – arabský chlieb, pita, baslama.. všetko […]
10 tipov, ako pripraviť dokonalý mäsový vývar: Čomu sa vyhnúť a čo nesmie chýbať
Mäsový vývar je základom tradičnej kuchyne a jeho príprava si vyžaduje správny postup. Lenže vývar nieje len základ polievok, rizota či skvelých omáčok, mäsový vývar je aj súčasťou tradičnej medicíny. Tam sa používa už po desaťročia na posilnenie imunity, na choroby súvisiace s tráviacim traktom (hnačka, vracanie) ako aj pri […]
Orechové uzlíky s lesným ovocím, jogurtové kysnuté cesto
Toto kysnuté cesto sa vyrába s pridaním bieleho jogurtu a veľmi dobre sa s ním pracuje. Je krásne elastické a ako stvorené na kysnuté dobroty ako napríklad uzlíky, slimáky či závin. Verím, že sa vám tento recept zapáči.