Eskimo rezy, chladený letný dezert

Eskimo rezy, chladený letný dezert

Tieto eskimo rezy patria k takým tým tradičným zákuskom, ktoré si pamätám z môjho detstva. Chuťovo pripomínajú nanuky eskimo a sú nenáročné na prípravu. Výborne chutia chladené a tak vďačný zákusok do letných dní.

Na piškótový základ používam môj obľúbený hrnčekový recept na kakaovú piškótu. Tento je pekne šťavnatý a skutočne rýchlo hotový.

Suroviny na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)
  • 2 šálky hl. múky
  • 1 šálka vlažného mlieka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1/2 šálky oleja
  • 4PL kakaa

Suroviny na plnku:

  • 700ml mlieko (alebo rastlinné mlieko)
  • 2 balenia kokosového pudingového prášku
  • 4 PL cukru
  • 200g maslo izbovej teploty
  • 1 vanilkového cukru
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 100g čokolády
  • 50 kokosou

Postup:

  • Podľa základného receptu na hrnčekový recept na kakaovú piškótu si pripravíme cesto, nalejeme ho do formy na pečenie (moja má 25x25cm) a necháme piecť pri 160C ca. 40 minút.
  • Potom necháme vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme plnku. Mlieko dáme zohrievať pričom si odoberieme 50ml do misky.
  • Do misky tiez pridáme cukor a pudingový prášok a dobre premiešame.
  • Ked mlieko zovrie, tak pridáme pudingovú zmes a miešame až vznikne hustý puding.
  • Nechámme vychladnúť. Ak nechceme aby sa nám vytvorila koža na vrchu pudigu, dáme naňho potravinovú fóliu a necháme tak vychladnúť.
  • Maslo izbovej teploty prešľaháme mixérom. Postupne k maslo pridávame puding až vznikne hladká zmes. Pozor – Nikdy nepridávame maslo k pudingu (teda opačne) lebo by sa nám mohli vytvoriť hrčky masla, ktoré nám už v plnke ostanú.
  • K plne pridáme ešte vanilkový cukor a takto pripravenú plnku nanesieme na vychladnuté cesto.
  • Smotanu zohrejeme a pridáme do nej na drobno posekanú čokoládu a miešame až sa čokoláda zahustí.
  • Polevu nanesieme na plnku a zákusok necháme aspoň 2 hodiny chladnúť.
  • Na záver pokrájame na kusy a podľa chuti ozdobíme vrch zákusku postrúhaným kokosom.
  • Veľkonočné recepty – 10 receptov na varenie

    Veľkonočné recepty – 10 receptov na varenie

    Pripravila som pre vás zbierku tentoraz nápadov na Veľkonočné recepty na varenie. Dúfam, že vás tieto budú inšpirovať. Ak vás niektorý z receptov zaujme, tak stačí kliknúť na názov receptu a budete presmerovaný priamo k receptu. Nezabudnite tiež nahliadnúť k veľkonočné recepty- 10 receptov na pečenie Šaláty Zemiakový šalát zo […]


  • Veľkonočné recepty – 10 receptov na pečenie

    Veľkonočné recepty – 10 receptov na pečenie

    Veľká noc je skutočne pred dverami a preto som sa rozhodla zostaviť pre vás 10 chutných veľkonočných receptov na pečenie. Ak vás niektorý z týchto receptov inšpirujú a budete si chcieť k ním prečítať viac, stačí stlačiť názov receptu a automaticky budete presmerovaný na celý recept, prípadne video. 10 chutných […]


  • Veľkonočná zľava na zápisník receptov

    Veľkonočná zľava na zápisník receptov

    Veľká noc je už doslova za dverami a preto chcem sa s vami ako prípravu na tento čas podeliť hneď o 2 veci. Veľkonočné recepty Jednak som vypracovala väčšie množstvo receptov k veľkonočným sviatkom. Mnohé z týchto receptov sú tradičné recepty na pochúťky, ktoré nechýbajú v kuchyniach niektorých krajov slovenska, […]


  • Šťavnatá hrnčeková piškóta s vanilkovou príchuťou

    Šťavnatá hrnčeková piškóta s vanilkovou príchuťou

    Tento základný recept na piškótové cesto je skvelým univerzálnych receptom na piškótové cesto, ktoré môžete použiť tak na prípravu zákuskov, torty či iných dezertov. Prečo by ste mali tento recept vyskúšať Jednoduché ingrediencie, vynikajúca chuť Z niekoľkých základných surovín v špajze môžete pripraviť piškótový koláč, ktorý je plný chuti a […]


  • Fazuľová omáčka na kyslo

    Fazuľová omáčka na kyslo

    Fazuľová omáčka alebo fazuľový prívarok je na hustejšie pripravená fazuľa, ktorej účelom bolo aj zasýtiť. Tradične je jej chuť kyslastá. Ak je ocot pre vás chuťovo príliš dominantný, môžete ho nahradiť napríklad citrónovou šťavou, ktorá má decentnejšiu kyslosť.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*