Eskimo rezy, chladený letný dezert

Eskimo rezy, chladený letný dezert

Tieto eskimo rezy patria k takým tým tradičným zákuskom, ktoré si pamätám z môjho detstva. Chuťovo pripomínajú nanuky eskimo a sú nenáročné na prípravu. Výborne chutia chladené a tak vďačný zákusok do letných dní.

Na piškótový základ používam môj obľúbený hrnčekový recept na kakaovú piškótu. Tento je pekne šťavnatý a skutočne rýchlo hotový.

Suroviny na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)
  • 2 šálky hl. múky
  • 1 šálka vlažného mlieka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1/2 šálky oleja
  • 4PL kakaa

Suroviny na plnku:

  • 700ml mlieko (alebo rastlinné mlieko)
  • 2 balenia kokosového pudingového prášku
  • 4 PL cukru
  • 200g maslo izbovej teploty
  • 1 vanilkového cukru
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 100g čokolády
  • 50 kokosou

Postup:

  • Podľa základného receptu na hrnčekový recept na kakaovú piškótu si pripravíme cesto, nalejeme ho do formy na pečenie (moja má 25x25cm) a necháme piecť pri 160C ca. 40 minút.
  • Potom necháme vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme plnku. Mlieko dáme zohrievať pričom si odoberieme 50ml do misky.
  • Do misky tiez pridáme cukor a pudingový prášok a dobre premiešame.
  • Ked mlieko zovrie, tak pridáme pudingovú zmes a miešame až vznikne hustý puding.
  • Nechámme vychladnúť. Ak nechceme aby sa nám vytvorila koža na vrchu pudigu, dáme naňho potravinovú fóliu a necháme tak vychladnúť.
  • Maslo izbovej teploty prešľaháme mixérom. Postupne k maslo pridávame puding až vznikne hladká zmes. Pozor – Nikdy nepridávame maslo k pudingu (teda opačne) lebo by sa nám mohli vytvoriť hrčky masla, ktoré nám už v plnke ostanú.
  • K plne pridáme ešte vanilkový cukor a takto pripravenú plnku nanesieme na vychladnuté cesto.
  • Smotanu zohrejeme a pridáme do nej na drobno posekanú čokoládu a miešame až sa čokoláda zahustí.
  • Polevu nanesieme na plnku a zákusok necháme aspoň 2 hodiny chladnúť.
  • Na záver pokrájame na kusy a podľa chuti ozdobíme vrch zákusku postrúhaným kokosom.
  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*