Tieto eskimo rezy patria k takým tým tradičným zákuskom, ktoré si pamätám z môjho detstva. Chuťovo pripomínajú nanuky eskimo a sú nenáročné na prípravu. Výborne chutia chladené a tak vďačný zákusok do letných dní.
Na piškótový základ používam môj obľúbený hrnčekový recept na kakaovú piškótu. Tento je pekne šťavnatý a skutočne rýchlo hotový.
Suroviny na cesto:
- 4 vajíčka
- 1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)
- 2 šálky hl. múky
- 1 šálka vlažného mlieka
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1/2 šálky oleja
- 4PL kakaa
Suroviny na plnku:
- 700ml mlieko (alebo rastlinné mlieko)
- 2 balenia kokosového pudingového prášku
- 4 PL cukru
- 200g maslo izbovej teploty
- 1 vanilkového cukru
- 100ml šľahačkovej smotany
- 100g čokolády
- 50 kokosou
Postup:
- Podľa základného receptu na hrnčekový recept na kakaovú piškótu si pripravíme cesto, nalejeme ho do formy na pečenie (moja má 25x25cm) a necháme piecť pri 160C ca. 40 minút.
- Potom necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku. Mlieko dáme zohrievať pričom si odoberieme 50ml do misky.
- Do misky tiez pridáme cukor a pudingový prášok a dobre premiešame.
- Ked mlieko zovrie, tak pridáme pudingovú zmes a miešame až vznikne hustý puding.
- Nechámme vychladnúť. Ak nechceme aby sa nám vytvorila koža na vrchu pudigu, dáme naňho potravinovú fóliu a necháme tak vychladnúť.
- Maslo izbovej teploty prešľaháme mixérom. Postupne k maslo pridávame puding až vznikne hladká zmes. Pozor – Nikdy nepridávame maslo k pudingu (teda opačne) lebo by sa nám mohli vytvoriť hrčky masla, ktoré nám už v plnke ostanú.
- K plne pridáme ešte vanilkový cukor a takto pripravenú plnku nanesieme na vychladnuté cesto.
- Smotanu zohrejeme a pridáme do nej na drobno posekanú čokoládu a miešame až sa čokoláda zahustí.
- Polevu nanesieme na plnku a zákusok necháme aspoň 2 hodiny chladnúť.
- Na záver pokrájame na kusy a podľa chuti ozdobíme vrch zákusku postrúhaným kokosom.
-
Najlepšia čínska polievka ako z čínskej reštaurácie
Prezradím vám tajomstvo čínskej polievky ako z čínskej reštaurácii – je ním šťava z ananásu. Vďaka tejto dostane polievka tú správnu sladko-kyslú chuť ako ju poznáte z originálu. Nebojte sa vyskúšať, pochutíte si.
-
Nadýchané tvarohové lievance – zdravé raňajky pre deti aj dospelých
Tieto tvarohové lievance sú jemné, vláčne a prirodzene sladké – ideálne na raňajky alebo desiatu pre celú rodinu. Hotové za pár minút, podávané s medom a škoricovým cukrom. Skvelý spôsob, ako využiť tvaroh v kuchyni.
-
Baklažány plnené jemným krémom, skvelé antipasti
Antipasti je taliansky pojeme popisujúci predjedlo. Väčšina antipasti je založená na zelenine a ani kvalitný olivový olej nesmie chýbať. Či už paprika, či cuketa alebo baklažán či olivy, možno ti je mnoho. Tentoraz som sa zamerala na baklažán, ktorý vás v tomto prevedení prekvapí intenzívnou sýtou chuťou.