Táto lahodná omáčka sa tradične v nemecku servíruje k pečenému mäsu či k rezňom. Chutí ale tiež výborne aj bez mäsa napríklad s kysnutou knedľou. Receptov na prípravu je mnoho, toto je môj spôsob.
Suroviny:
- 250g šampiňonov
- 1PL oleja
- 1 cibuľa
- 2 PL múky
- 2 PL masla
- 2 PL kečupu alebo rajčinového pretlaku
- 200ml sladkej smotany
- 250ml vývaru alebo vody
- 1PL citrónovej šťavy
- 1 čl sójovej omáčky
- soľ, čierne korenie
- Petržlenová vňať
Postup:
- Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky.
- Panvicu nahrejem, pridáme olej a keď je panvica vrelá pridáme šampiňóny. Opečieme ich zprudka z oboch strán do zlatista.
- Potom pridáme cibuľu pokrájanú na drobné kocky a ešte krátko opečieme. Odložíme stranou.
- Do tej istej panvice dáme maslo a múku a 1 minútu spolu opekáme. Pridáme kečup a vývar.
- Krátko odoberieme z ohňa a dobre rozmiešame aby zanikli prípadné hrudky.
- Vrátime na oheň a pridáme smotanu a sójovú omáčku. Dochutíme soľou, čiernym korním a citrónovu šťavou.
- Pridáme šampiňóny a ešte 5 minút spolu varíme.
- Na záver pridáme na jemno posekanú petržlenovú vňať.

-
Hrnčekové čokoládové palacinky ala brownie pancake
No na čo ma moje deti len neukecajú, minule videli niekde čokoládové palacinky a dnes, že by si som ich nemohla urobiť brownie ako palacinku? Tak som sa nechala zlomiť. Cesto bolo skvelé, chuť výborná, len to bolo časovo náročné. Aby sa nepripalovali ich bolo treba opekať pomaly, na najnižšej […]
-
Hrnčekové ovocné rezy z mrazeného ovocia
Máte aj vy doma zásoby mrazeného ovocia? Ja mám vždy zopár sáčkov z letnej úrody, najmä drobné ovocie ako ríbezle, či egreše, ktoré počas leta nestíhame jesť, ma o to viac potešia cez zimu. Super na prípravu napríklad takýchto chutných rezov. Hrnček mal objem 250ml. Suroviny na cesto: Suroviny na […]
-
Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny
Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup: