Lahodná šampiňónová omáčka Jägersauce

Lahodná šampiňónová omáčka Jägersauce

Táto lahodná omáčka sa tradične v nemecku servíruje k pečenému mäsu či k rezňom. Chutí ale tiež výborne aj bez mäsa napríklad s kysnutou knedľou. Receptov na prípravu je mnoho, toto je môj spôsob.

Suroviny:

  • 250g šampiňonov
  • 1PL oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 PL múky
  • 2 PL masla
  • 2 PL kečupu alebo rajčinového pretlaku
  • 200ml sladkej smotany
  • 250ml vývaru alebo vody
  • 1PL citrónovej šťavy
  • 1 čl sójovej omáčky
  • soľ, čierne korenie
  • Petržlenová vňať

Postup:

  • Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky.
  • Panvicu nahrejem, pridáme olej a keď je panvica vrelá pridáme šampiňóny. Opečieme ich zprudka z oboch strán do zlatista.
  • Potom pridáme cibuľu pokrájanú na drobné kocky a ešte krátko opečieme. Odložíme stranou.
  • Do tej istej panvice dáme maslo a múku a 1 minútu spolu opekáme. Pridáme kečup a vývar.
  • Krátko odoberieme z ohňa a dobre rozmiešame aby zanikli prípadné hrudky.
  • Vrátime na oheň a pridáme smotanu a sójovú omáčku. Dochutíme soľou, čiernym korním a citrónovu šťavou.
  • Pridáme šampiňóny a ešte 5 minút spolu varíme.
  • Na záver pridáme na jemno posekanú petržlenovú vňať.
  • Hrčekové brownie cookies plné čokolády

    Hrčekové brownie cookies plné čokolády

    Máte radi čokoládu? Ak je odpoveď áno, tak tento recept vás nadchne. Spája chuť Brownies a sušienok cookies do tejto lahôdky vhodnej aj an výlety. Moja šálka mala rozmer 250ml.


  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*