Lahodná šampiňónová omáčka Jägersauce

Lahodná šampiňónová omáčka Jägersauce

Táto lahodná omáčka sa tradične v nemecku servíruje k pečenému mäsu či k rezňom. Chutí ale tiež výborne aj bez mäsa napríklad s kysnutou knedľou. Receptov na prípravu je mnoho, toto je môj spôsob.

Suroviny:

  • 250g šampiňonov
  • 1PL oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 PL múky
  • 2 PL masla
  • 2 PL kečupu alebo rajčinového pretlaku
  • 200ml sladkej smotany
  • 250ml vývaru alebo vody
  • 1PL citrónovej šťavy
  • 1 čl sójovej omáčky
  • soľ, čierne korenie
  • Petržlenová vňať

Postup:

  • Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky.
  • Panvicu nahrejem, pridáme olej a keď je panvica vrelá pridáme šampiňóny. Opečieme ich zprudka z oboch strán do zlatista.
  • Potom pridáme cibuľu pokrájanú na drobné kocky a ešte krátko opečieme. Odložíme stranou.
  • Do tej istej panvice dáme maslo a múku a 1 minútu spolu opekáme. Pridáme kečup a vývar.
  • Krátko odoberieme z ohňa a dobre rozmiešame aby zanikli prípadné hrudky.
  • Vrátime na oheň a pridáme smotanu a sójovú omáčku. Dochutíme soľou, čiernym korním a citrónovu šťavou.
  • Pridáme šampiňóny a ešte 5 minút spolu varíme.
  • Na záver pridáme na jemno posekanú petržlenovú vňať.
  • Jednoduchý jablkový koláč zo švábska

    Tento jednoduchý jablkový koláč má svôj pôvod v nemeckom kraji švábsko a je naozaj veľmi jednoduchý na prípravu. Konzistenciu pripomína šťavnatú bábovku. Servírovaný s vyšľahanou šlahačkou je to ideálny sprievodca k šálke kávy. Suroviny: 2 jablká 4 vajíčka 125g roztopeného masla 150g kr. cukru 250g hl. múky 1/2 balenia prášku […]


  • Liečivý levanduľový sirup bez varenia

    Tento rok sa mi podarilo navštíviť francúzske levanduľové polia. Okrem toho, že som bola učarovaná ich krásou a arómou, ktorá sa nimi šírila, navštívili sme tiež súkromnú manufaktúru na spracovanie levandule, jednak sušením ale tiež výrobou éterických olejov. Majiteľka bola veľmi zhovorčivá a porozprávala nám nielen o tom, aké rôzne […]


  • Jednoduchý cheesecake pre lenivé

    Tento cheesecake je výborný rýchly zákusok, ktorý vyžaduje minimálnu zručnosť či čas. Cheesecake je bez spodného cesta a za pár minút hotový. Servírovať ho možno s ovocím, čokoládovou polevou alebo napríklad s karamelovou polevou. Suroviny 2 balenia (500g) jemného krémovitého syra (philadephia/mascarpone) 1 balenie (250g) jemného tvarohu 200ml kyslej smotany […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.