Lahodná šampiňónová omáčka Jägersauce

Lahodná šampiňónová omáčka Jägersauce

Táto lahodná omáčka sa tradične v nemecku servíruje k pečenému mäsu či k rezňom. Chutí ale tiež výborne aj bez mäsa napríklad s kysnutou knedľou. Receptov na prípravu je mnoho, toto je môj spôsob.

Suroviny:

  • 250g šampiňonov
  • 1PL oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 PL múky
  • 2 PL masla
  • 2 PL kečupu alebo rajčinového pretlaku
  • 200ml sladkej smotany
  • 250ml vývaru alebo vody
  • 1PL citrónovej šťavy
  • 1 čl sójovej omáčky
  • soľ, čierne korenie
  • Petržlenová vňať

Postup:

  • Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky.
  • Panvicu nahrejem, pridáme olej a keď je panvica vrelá pridáme šampiňóny. Opečieme ich zprudka z oboch strán do zlatista.
  • Potom pridáme cibuľu pokrájanú na drobné kocky a ešte krátko opečieme. Odložíme stranou.
  • Do tej istej panvice dáme maslo a múku a 1 minútu spolu opekáme. Pridáme kečup a vývar.
  • Krátko odoberieme z ohňa a dobre rozmiešame aby zanikli prípadné hrudky.
  • Vrátime na oheň a pridáme smotanu a sójovú omáčku. Dochutíme soľou, čiernym korním a citrónovu šťavou.
  • Pridáme šampiňóny a ešte 5 minút spolu varíme.
  • Na záver pridáme na jemno posekanú petržlenovú vňať.
  • Najlepšia čínska polievka ako z čínskej reštaurácie

    Prezradím vám tajomstvo čínskej polievky ako z čínskej reštaurácii – je ním šťava z ananásu. Vďaka tejto dostane polievka tú správnu sladko-kyslú chuť ako ju poznáte z originálu. Nebojte sa vyskúšať, pochutíte si.


  • Nadýchané tvarohové lievance – zdravé raňajky pre deti aj dospelých

    Nadýchané tvarohové lievance – zdravé raňajky pre deti aj dospelých

    Tieto tvarohové lievance sú jemné, vláčne a prirodzene sladké – ideálne na raňajky alebo desiatu pre celú rodinu. Hotové za pár minút, podávané s medom a škoricovým cukrom. Skvelý spôsob, ako využiť tvaroh v kuchyni.


  • Baklažány plnené jemným krémom, skvelé antipasti

    Baklažány plnené jemným krémom, skvelé antipasti

    Antipasti je taliansky pojeme popisujúci predjedlo. Väčšina antipasti je založená na zelenine a ani kvalitný olivový olej nesmie chýbať. Či už paprika, či cuketa alebo baklažán či olivy, možno ti je mnoho. Tentoraz som sa zamerala na baklažán, ktorý vás v tomto prevedení prekvapí intenzívnou sýtou chuťou.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*