Antipasti z grilovaného baklažánu, príloha na grilovanie

Antipasti z grilovaného baklažánu, príloha na grilovanie

Aj vy hľadáte recept na prílohu ku grilovaniu? Ak vás už omrzeli šaláty, tak veľmi odporúčam skúsiť takto pripravené antipasti z grilovaného baklažánu a ďaľšej zeleniny. Je to pochúťka, ktorá chutí či už teplá ako aj studená.

Suroviny:

  • 1-2 baklažány
  • 5-6 zelených paprík špicatých (to sú tie podlhovasté tenké)
  • 3 rajčiny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 2-3 PL olivového oleja
  • soľ, čierne korenie
  • sušené čili
  • petržlenová vňať

Postup:

  • Baklažán pokrájame na tenšie plátky a tie zas na pásy.
  • ak pripravujeme vaklažán na grili, tak potrieme ho trochou oleja a potom grilujeme z oboch strán na nízskej teplote az pokiaľ dostane grilovacie prúžky.
  • Alternatívne môžeme namiesto grilu použiť panvicu (najlepšie wok panvicu alebo takú s keramickým dnom) .
  • Tú najskôr nahrejeme, pridáme trochu oleja a potom baklažánové kusy položíme tak, aby sa neprekrývali ale aby mal každý svoje miesto. Pečieme z oboch strán na nízskej teplote 5-6 minút do hnedista.
  • Baklažány odložíme stranou do misky.
  • Špicatú papriku pokrájame na kolieska a pridáme do tej istej pavici ako sme piekli baklažán. Opekáme 5-10 minút za občastného miešania.
  • Potom pridáme do misky k baklažánu. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Rajčiny ošúpeme a pokrájame na kocky. Dáme opekať do panvice na 2 minúty tak, aby trochu zmäkkli. Potom zalejeme citrónovou šťavou dochutíme čili a roztlačeným cesnakom.
  • Túto rajčinovú marinádu nalejeme ešte horúcu na baklažán s paprikou a pomiešame.
  • Na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Môj tip

Tieto antipasty sú výborne najmä v horúcom počaí a chutia najlepšie keď sa po príprave nechajú pár hodín oddychovať v chlade.
  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Cviklový šalát s fazuľou

    Cviklový šalát s fazuľou

    Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:


  • Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]


  • Tarte z rebarbory

    Tarte z rebarbory

    Rozhodla som sa spracovať rebarboru do tohto skvelého tarte. Keďže mám doma pár stravníkov, ktorý preferujú jahody, tak som spravila kombináciu oboch chuťovo príbuzných kamarátov :), takto si každý mohol vybrať kúsok podľa chuti. Ale samozrejme, že sa môžete rozhodnúť aj pre čisto rebarborovú verziu. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *