Aj vy hľadáte recept na prílohu ku grilovaniu? Ak vás už omrzeli šaláty, tak veľmi odporúčam skúsiť takto pripravené antipasti z grilovaného baklažánu a ďaľšej zeleniny. Je to pochúťka, ktorá chutí či už teplá ako aj studená.
Suroviny:
- 1-2 baklažány
- 5-6 zelených paprík špicatých (to sú tie podlhovasté tenké)
- 3 rajčiny
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL citrónovej šťavy
- 2-3 PL olivového oleja
- soľ, čierne korenie
- sušené čili
- petržlenová vňať

Postup:
- Baklažán pokrájame na tenšie plátky a tie zas na pásy.
- ak pripravujeme vaklažán na grili, tak potrieme ho trochou oleja a potom grilujeme z oboch strán na nízskej teplote az pokiaľ dostane grilovacie prúžky.
- Alternatívne môžeme namiesto grilu použiť panvicu (najlepšie wok panvicu alebo takú s keramickým dnom) .
- Tú najskôr nahrejeme, pridáme trochu oleja a potom baklažánové kusy položíme tak, aby sa neprekrývali ale aby mal každý svoje miesto. Pečieme z oboch strán na nízskej teplote 5-6 minút do hnedista.
- Baklažány odložíme stranou do misky.
- Špicatú papriku pokrájame na kolieska a pridáme do tej istej pavici ako sme piekli baklažán. Opekáme 5-10 minút za občastného miešania.
- Potom pridáme do misky k baklažánu. Dochutíme soľou a čiernym korením.
- Rajčiny ošúpeme a pokrájame na kocky. Dáme opekať do panvice na 2 minúty tak, aby trochu zmäkkli. Potom zalejeme citrónovou šťavou dochutíme čili a roztlačeným cesnakom.
- Túto rajčinovú marinádu nalejeme ešte horúcu na baklažán s paprikou a pomiešame.
- Na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Môj tip
Tieto antipasty sú výborne najmä v horúcom počaí a chutia najlepšie keď sa po príprave nechajú pár hodín oddychovať v chlade.
-
5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate
Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto? Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]
-
Cviklový šalát s fazuľou
Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:
-
Výborné jednohubky z červenej šošovice
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]