Aj vy hľadáte recept na prílohu ku grilovaniu? Ak vás už omrzeli šaláty, tak veľmi odporúčam skúsiť takto pripravené antipasti z grilovaného baklažánu a ďaľšej zeleniny. Je to pochúťka, ktorá chutí či už teplá ako aj studená.
Suroviny:
- 1-2 baklažány
- 5-6 zelených paprík špicatých (to sú tie podlhovasté tenké)
- 3 rajčiny
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL citrónovej šťavy
- 2-3 PL olivového oleja
- soľ, čierne korenie
- sušené čili
- petržlenová vňať
Postup:
- Baklažán pokrájame na tenšie plátky a tie zas na pásy.
- ak pripravujeme vaklažán na grili, tak potrieme ho trochou oleja a potom grilujeme z oboch strán na nízskej teplote az pokiaľ dostane grilovacie prúžky.
- Alternatívne môžeme namiesto grilu použiť panvicu (najlepšie wok panvicu alebo takú s keramickým dnom) .
- Tú najskôr nahrejeme, pridáme trochu oleja a potom baklažánové kusy položíme tak, aby sa neprekrývali ale aby mal každý svoje miesto. Pečieme z oboch strán na nízskej teplote 5-6 minút do hnedista.
- Baklažány odložíme stranou do misky.
- Špicatú papriku pokrájame na kolieska a pridáme do tej istej pavici ako sme piekli baklažán. Opekáme 5-10 minút za občastného miešania.
- Potom pridáme do misky k baklažánu. Dochutíme soľou a čiernym korením.
- Rajčiny ošúpeme a pokrájame na kocky. Dáme opekať do panvice na 2 minúty tak, aby trochu zmäkkli. Potom zalejeme citrónovou šťavou dochutíme čili a roztlačeným cesnakom.
- Túto rajčinovú marinádu nalejeme ešte horúcu na baklažán s paprikou a pomiešame.
- Na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]